Klart för flytt

Idag har både jag och Alex sagt upp våra lägenheter, för ett kontrakt har skrivits på lägenhet nr 2 som jag skrev om förut. Den 1 september är det flyttdags. Efter många tankar hit och dit så kom vi till slut fram till att den kändes helt klart bäst. Och nu när kontraktet är skrivet så känns det bara ännu bättre!

Har plockat 4½ kilo jordgubbar idag. Himla massa mycket billigare att plocka själv än köpa på affärn. Vi betalade ca 12-13 kr/liter. Det mesta kommer användas till jordgubbscheesecake som jag ska göra till mamsens 50-årskalas. Jag är en mycket snäll och hjälpsam dotter minsann. =)

Nu ska jag bara softa i fåtölj här hos Alex... för hemma kan jag inte va än. Där renoveras det fortfarande för fullt i badrummet. Det kommer bli så fint! Och några veckor kommer jag kunna använda det iaf. Dåligt tajmat, men så kan det gå.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

S.E.M.E.S.T.E.R

Och jag började semestern med ett dopp i Vänern efter jobbet igår kväll! och imorse vaknade jag löjligt tidigt, nämligen 6.30. Kaffe intogs 7.15 på balkongen i västerläge. Sen gick vi iväg till ICA och köpte nybakt bröd och har precis ätit frukosten nu. Himla skönt och väldigt gott!! Fast det är ju inte direkt att man är superhungrig när det är såhär varmt.

Idag ska vi köpa två kattselar så att våra kära vänner kan hänga på ut ibland. Sencha får frispel på att bara va inne hela tiden. Hon är på gång att löpa igen förresten, ikväll blir det p-piller. Senast imorrn om vi inte får tag i veterinär som kan skriva ut åt oss.

Nu ska jag bara slappa.... För det är sånt jag gör på min första semesterdag i år... ;-)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Oj då...

Idag har jag vart med Fihja på beachen... ungefär hela dagen. 11-16 kan man säga. Det var varmt. Tur att det fanns lite moln som hjälpte till att svalka lite ibland. Badade gjorde vi tre gånger.. Första gången var det superskönt, andra gången iskallt och tredje gången rätt gött igen. Smörjde in mig ordentligt och klarade mesta delen av kroppen från brännskador. Dock fick röven utstå lite för mycket sol enligt den själv. Så nu har jag sån snygg vit häck med röd rand som bryter av neråt benen. Sexy sexy!! Insmörjning av efter-sol-kräm efter duschen blev det. Överallt! Inte så skönt att sitta kan jag tala om. Och så blev jag lite bränd på ryggen också. Endast övre delen dock, eftersom jag har en baddräkt som täcker ända upp till nedre delen av skulderbladen. Så dä så...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Färg

Jahapp... ute var jag lite igår. Fikade på stan med Fihja, satt med ryggen mot solen för att undvika att ha den i ansiktet, för det är då jag får spunk av vämeslag förstår ni. Hur som helst... Klockan var runt 16. Då behöver jag inte solskydd. Så jag tog ett linne och ett par knälånga shorts bara. Men döm om min förvåning på kvällen när jag insåg att jag minsann fått färg!! Jag hade alltså inte bränt mig eller så, men på den lilla ytan där solen faktiskt kom åt så var jag lite röd. Idag syns det knappt.

Och samma färg igen, av en HELT annan anledning. Igår kväll när det var sovdags och jag hade lagt mig i sängen redan, medan Alex grejade på toa så dök vår lille Pixie i vanlig ordning upp i sängen för att härja lite. Och hon är tamejfan inte klok den där lille hårbollen! Det var ju varmt, så jag hade inte tagit på mig täcket. Katten attackerar då min ena skinka. Vi snackar inte litegrann, vi snackar KLÖSMÄRKEN. Hon är hänsynslös! Man ser klart och tydligt var fröken har satt båda sina tassar och rivit till... Inte alls trevligt och det gör ju så ini helvete ont. Det blev insmörjning av Helosan för den anti-septiska verkan den har... Idag känns det bättre såklart.

Men hon är ett monster ibland... Ganska ofta faktiskt. Men hon är mysig också och framförallt får man ju tro på en lugnare framtid för hennes del också. =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Humm, undrar hur det här går.

Lägenheter är den stora grejen nu. Men det har ni nog förstått redan. Idag dök det upp en glömd uppgift som innebär att det kanske blir svårare att få en... Vi får se hur det går. Vi har iaf hittat hem, om vi nu får den. Jag är lite nervös kan jag erkänna.

Den lägenheten ligger på Sundsta, precis bakom Statoil. Superhärlig. Jag önskar verkligen att det kommer gå vägen nu. Inflytt 1 september isåfall. Vi får se som sagt...

Och idag har renoveringen av mitt badrum påbörjats. Schysst timing, eller nåt. Precis när jag som mest febrilt söker ny lgh fixas min nuvarande... hur komiskt? Jag tycker  mycket... Men det gör inget, det ska bli trevligt att ha fräscht åtminstone nån månad. Eller längre, beroende på hur det nu går.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Glad midsommar!!

Hoppas att ni får en bra midsommarhelg allihop! Jag ska iväg på liten fest igen iaf. En CiP-fest. Alex följer också med. Lite nytt folk igen, ska bli kul.

Har för övrigt inte kunnat sova ordentligt inatt, för jag hade ingen nässpray hemma. Så det blir en tur till Bergvik för att köpa sånt, samt lite föda till kvällen, t.ex. potatissallad och nåt kött, eller kanske baguetter med nåt schysst pålägg... Vi får se vad det blir.


Den här har jag ikväll, tillsammans med antingen jeans eller vita leggings, svart kjol och svarta benvärmare.

Tidigt (för att vara midsommarafton och ledigt) var jag uppe idag, efetrsom jag vaknat och då inte kunde somna om av ovan nämnda anledning. Och vad gör man då vid 8 när ens turas-om-bo ligger och sover? Jo, det ska jag berätta för er. Jag tog fram nagelgrejspåsen och satte igång med nagelarbete. Klippte först, sen putsa ytan för att sedan kladda på lite nagellack också. Så nu sitter jag här och väntar på att det ska torka. Är väl ungefär det här jag kan göra utan att paja finishen på det. Ska iofs lägga på ett överlack också... Bäst att göra nu kan jag tro.





















Såhär blev det i hörnet med lampan i köket efter lite krånglande med skarvning av sladd o sånt. Jag är tvärnöjd. =)

Ha det så bra i helgen då!!

Ciao!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tillbaka

Har varit hos Alex i Skoghall i flera dagar. Läkaren ordinerade "aktiv vila" i tisdags, så vi har väl rört oss lite. Ta inge händelser i förskott nu, jag menar bara att vi inte har legat i sängen hela dagarna och nätterna. Vi har tittat på sex lägenheter den här veckan. Och minst en till kommer vi titta på. Troligen två. Just för tillfället funderar vi på tre av dem vi sett. Hur fan ska man välja?? Jag ska förklara varför det är komplicerat:

Lgh 1:
Det som är bra: Samma uppgång som jag bor i nu. 3:a på 91 kvm, stort kök, stort alltihop egentligen, utom det något mindre extrarummet, öppen spis (som man dessutom får elda i), supermysig, charmig och hemtrevlig på alla sätt och vis.
Här kommer problemen, eller något negativt: Nästan 7000 kr i hyra, den ligger längst ner, man vill då gärna inte ha fönster öppna under natten osv, och det kan hända att jag som är sjukt lättväckt för alltid kommer bli väckt alla nätter av eventuella nötter som åker utanför och gasar eller är på väg till/från krogen på sena kvällar/nätter.

Lgh 2:
Det som är bra: Superhärligt uppbyggd, lättmöblerad som fan, går att möblera på jättemånga olika sätt om man vill. 2:a på 73 kvm, stort kök, massor med garderober och stort sovrum. Väldigt hemtrevlig och charmig. Hyran på nästan 6000 kr. Ligger också på Herrhagen, bara gatan bredvid här...
Det mindre bra: Högst upp, dvs 3:e våning utan hiss (stackars mamma), balkong i söderläge, kommer bli skithett, samma med sovrummet. Högst upp innebär kanske dyngvärme i hela lgh? Tja, det var väl det...

Lgh3:
Det bra: Mysig och trevlig planlösning, små skrymslen och charm finns det. 3:a på 68 kvm, enkel att möblera, ca 5500 kr i hyra. Enkelt att spara undan lite stålar varje månad... Många garderober, vi får köpa diskmaskin och tvättmaskin för 500 av killen som bor där om vi vill. Badrummet renoveras om vi vill, vilket vi såklart kommer använda isåfall. Finns hiss att flytta i. =) Våning 2 för övrigt.
Det något sämre: Tja... den ligger på Färjestad. Jag är nu van att bo riktigt nära stan. Lite halvsunkigt om man verkligen vill se det. Men å andra sidan kan man tapetsera och det kommer då bli supernicigt...

Okej... HJÄLP!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Kanske bättre snart?

Fy satan en sån långdragen jävla... vad det nu är. Virusinfektion eller nåt... Varit mer eller mindre sängliggande i över en vecka. Alex sedan i tisdags. I fredags började jag få ont i halsen på eftermiddagen och nu har det nog äntligen brutit ut ordentligt. Skönt, så det går över nån gång. Igår hade vi ingen direkt aptit, så frukosten blev inte så väldigt allvarlig, nämligen detta:

Ett försiktigt stekt ägg och ett glas färskpressad ananas- och blodgrapejuice.

I övrigt... Storebror med familj har flyttat till Stockholm nu. Igår för att vara precis. Jag kunde såklart inte hjälpa till... Men jag ska städa deras lägenhet åt dem. Nån dag framöver.

Midsommar då? Jag har ingen lust att åka nånstans, mest för katternas skull. Verkar inte hända särskilt mycket i Karlstad heller. Nån som vill komma hit? Grilla, sjunga, dansa, spela spel... eller vad som helst? :-P

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sencha och Pixie


Fröken Sencha


Fröken Pixie


Nosa lite... =)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

De utlovade bilderna =)

Alex hade bilderna från första doppet i sin mobil, så inte förrän nu har jag haft möjlighet att lägga upp dem. Men här är de iaf... 1 juni alltså... =)


Emily o jag före doppet.                       Plask! Och gött va det!!


Kan inte låta bli att posa i vattnet. =)


Törstig efter doppet.                               Jimmy o barnen busar lite.

På måndag hämtar vi våra bebisar Sencha och Pixie. =) Ska bli så himla trevligt att bjuda hem dem till oss. Vi börjar hos Alex och sen får de komma hem till mig. Lite tid att vänja sig vid våra hem innan de börjar flänga runt med oss överallt. Bilder kommer såklart på dem också. Ja just det... kanske ska tillägga att det är två katter jag pratar om. =) Sencha är en Siames på strax över ett år och Pixie är en Norsk skogskatt som bara är liten bebis. *mys*
Vi har inhandlat bur, kattlådor osv för fröknarna redan. Superkul!!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Massa extrafamilj

Japp... nu har jag träffat Alex familj. Och de är ju bara för fantastiska allihop! Kan nog inte sammanfatta dem bättre än så. Jag stortrivs med dem och allt känns bara ännu bättre nu. Jag får nypa mig i armen för att förstå att det är verklighet alltihop. Kan man verkligen ha sån tur? Är det tur förresten? Det kan det väl inte vara? Tur är om man råkar välja siffror på Keno och man vinner på dem... När man passar ihop med folk, så är det ju kemi osv. Hur som helst, allt stämmer och jag är lyckligare än nånsin.

Som jag sa en dag förut till Alex: Jag har inte skrattat såhär mycket sen innan första förhållandet. Kanske har jag redan sagt det, men det är värt att nämnas igen isåfall. =) Det är stort... så jävla stort. <3

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Nåt är fel

Nu har jag gått omkring med nån slags rosslighet som jag är van att höra från gamla personer som behöver pep-mask... Det har hållt på sen åtminstone 23 maj... Och jag har tänkt att det är väl bara nåt tillfälligt. Men det blir liksom värre och värre hela tiden. Jag kan inte förklara det hela... det sitter djupt nere i halsen, precis ovanför vänster bröst kan man väl säga. Bara för att det inte räcker med det så har jag svinont i ryggen, också på ett ställe där jag inte är van att ha ont, nämligen mitten av ryggen. Ungefär i höjd med längst ner i lungorna.

Imorse ringde jag sjukvårdsrådgivningen... hon tyckte att om det inte går över snart eller om det börjar pipa när jag andas, eller att jag får feber så ska jag gå till vårdcentral... Suck... det är väl det sista jag har lust med just nu, när jag äntligen är superfrisk efter magoperationen.

För att säga nåt kul också. Jag har handlat lite idag... Det borde jag kanske inte gjort med tanke på månadens ekonomi, men jag gjorde det ändå. Kände att jag behövde det just nu. Det blev iaf en lampa till sovrumsfönstret och en kökslampa som jag ska försöka få upp ovanför köksbordet på nåt sätt. Det kommer kräva vilja och hårt arbete... om det inte funkar på en gång, men det kan jag väl aldrig tro...



Sen funderar jag på att införskaffa laptop nån gång ganska snart... Tyckte det skulle va perfekt med en ganska liten, men inte fööör liten. Så jag tänkte att 12" skulle va bra... eller 13"... Men när jag pratade med Expert-Daniel så berättade han att de där datorerna är väldigt långsamma... och sen visade han mig en som han tyckte skulle va perfekt för en Svensson som mig... som har tänkt surfa, skriva arbeten, lägga in bilder och spela musik... Ja, för det är väl ungefär det jag gör faktiskt. Jag behöver ingen värstingdator, men jag orkar inte med sega datorer... Så hur som helst så har han nästan sålt in denna:

Det är en HP Pavilion dv6- 1100so

Om det är nån som har stenkoll på datorer... kolla gärna in den och säg vad ni tycker om prestanda o allt va fan det heter... Jag behöver lite hjälp känner jag...

Nu ska jag åka till bejb. Imorron åker vi dessutom till Västerås. Jag måste packa under dagen. Baddräkt ska med... OH!! Världens sötaste fick jag tag på igår när jag var ute och shoppade lite med Nettizz. =)

Cuteness!!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Första doppet

Igår hände det... jag hade tänkt på det i flera dagar... jag ville bada 1 juni i år också. Och det gjorde jag. =) Det var inte ens kallt. Och det var dessutom i Vänern. Iofs i en liten vik som är superlånggrund. Så det var inte direkt kallt. Men det svalkade iaf. Det var ju så himla supervarmt igår. Och jag jobbade ju alla andra fina dagar som varit nu. Tyckte det passade att skutta i den sista av de fyra då. Återkommer med plaskbild så fort jag kan... =)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jag måste

Jag måste verkligen coola ner lite den här veckan. Inte mycket kvalitetstid har det blivit med Alex under nästan två veckor. Det har varit massor att göra precis hela tiden. Vi har inte kommit hem förrän bortåt 22 varenda kväll. Men nu känner jag att jag måste varva ner lite. Visst har jag en del kvar att göra, men det är ingen panik längre. Jag hinner. Jag ska fixa lite nu när jag är ledig hela veckan. Men jag ska försöka göra det på dagtid så att jag får möjlighet att bara kramas och mysa med bejb. Det saknar jag just nu...

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()