Lite dåligt med vatten...

Va uppe 7.30 för att blåsan var full. Gjorde det jag skulle och när det skulle spolas så fanns det endast en halv dl vatten eller så... Och naturligtvis inget vatten nån annanstans heller. Så istället för att tvätta händerna blev det handsprit... Lade mig i sängen och försökte sova igen, men ingen lycka med det. Så nu letade jag info om denna brist på vatten. På VF´s hemsida läser man:

Karlstad och Hammarö utan vatten efter läcka

KARLSTAD/HAMMARÖ Stora delar av Karlstad och Hammarö är utan vatten efter ett brott på en matarledning under tidig lördagsmorgon. Uppåt 80 000 personer berörs.
Det kommer att placeras ut vattentankar i de två kommunerna.

 

  • 2010-03-20 06:31
  • Odd Råberg

Karlstads kommuns informationschef Katarina Lindström berättar att man tidigt på lördagsmorgonen upptäckte att vattentrycket hade sjunkit kraftigt i ledningsnätet och att vattentornet på Kronoparken var nära nog tomt.
– Precis nu så berättar de att de har hittat läckan. Det är ett brott på matarledningen till Hammarö, säger hon till VF strax före klockan halv sju på morgonen.
Hon förklarar att man därmed vet var man kan stänga av vattnet och att vattentornet kan börja fyllas igen. Det innebär att Karlstad kommer att få tillbaka vattnet under morgonen och förmiddagen.
Värre är det för Hammarö som riskerar att vara vattenlöst under betydligt längre tid.
Kommunerna kommer att ställa ut vattentankar så att folk kan få vatten till det mest nödvändiga.
VF kommer att rapportera löpande om vattenläckan.

Så nu är det bara att gilla läget och dricka juice istället för kaffe. Tur att vi köpte det igår... =)
Jag undrar dock var de där vattentankarna står... Fast vi kanske inte behöver hämta vatten vi... kanske tar det inte så lång tid att få tillbaka vattnet här i Karlstad...

Tilläggas ska tydligen att det är TVÅ läckor och inte en... I NWT står det nu:

(UPPDATERAD) En stor vattenläcka gör att samtliga hushåll på Hammarö och större delen av Karlstads tätort är utan vatten nu på lördagsmorgonen och förmiddagen.
Vid åttatiden hittades dessutom en ny läcka vilket gör att det kan dröja innan vattnet kommer tillbaka.

Den första läckan hittades vid halv sjutiden på lördagsmorgonen vid Ulleberg i Karlstad. Den är nu stängd, meddelar man från kommunen. Dock upptäcktes ytterligare en läcka vid åttatiden vilket gör att det kan dröja innan vattnet är tillbaka.

- Det är allvarligare än vi tidigare trott. Vi har hittat ännu en läcka så det ser ut som att Karlstadborna inte kommer få sitt vatten tillbaka på hela förmiddagen, säger Katarina Lindström, informationschef på Karlstads kommun.

För Hammaröborna kan det ta ännu längre tid innan vattnet är tillbaka igen. Hur länge kan man inte säga än, men troligtvis kommer det ta hela lördagen.

– Det kan bli långvarigt.

Det rör sig om ett stort brott på en så kallad matarledning. Anledningen till läckorna ska vara tjällossning.

Kommunen meddelar att man kommer att ställa ut tankbilar inom kort på Hammarö där vatten kan hämtas. Platserna de ställs ut på är Gunnarskärsgården, Skoghalls centrum och Ica Lövnäs.


Kanske ska man hämta vatten ändå...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback