Fullbokad dag

Idag blev en absolut fullbokad dag av någon outgrundlig anledning. Vad hände med hyfsat lugn dag?? Vid 8.20 imorse tog jag mig iväg för att få däcken bytta. Äntligen. Den ganska unga mannen hade ett riktigt jobb med bakdäcken, framför allt. Men framdäcken satt rätt hårt de med. Med "storslägga" i högsta hugg och med all kraft han orkade så bankade och dundrade han på. Jag var orolig att hela bilen skulle braka ihop, ärligt talat... Har nog aldrig sett någon ha sånt sjå med att få lös däcken. Ja, alltså det var ju inte muttrarna som satt, utan däcket hade sugit sig fast, helt och hållet! Hur som helst, han lyckades efter VÄLDIGT MÅNGA svingande slag att få lös däcken. Och vid 9.20 åkte jag därifrån, utan en enda gnutta skit under naglarna... =)

***
Under tiden jag var där fick jag sms om kaffe på stan, så när jag varit hem i nån minut tog jag mig vidare in mot stan och Espresso House för en träff med Fihja vid 10. Trevlig, men kort, stund där jag drack Chai Latte. Det är tydligen min grej just nu. Det är gott!
***
Kom iväg därifrån vid 11 för att hinna ta mig till ett bokat Flex-pass på Friskis kl 12. Hade också fått med Sara på det hela, så ville verkligen inte avboka den. Och det gick fint det också. Är mycket seg i benmusklerna nu bara, men det är gött! Stod och snackade med fröken en stund innan jag gick hem för att ha i mig lite lunch.
***
Sen var det då dags att börja planera resten av dagen. För nu står fisken i ugnen och potatisen på plattan, väntandes på att få börja koka och sedan bli mos. Efter det blir det en promenad som ledsagare och efter det är det föreläsning 18-21.
***
Sist ska jag se lite TV innan jag av ren nödvändighet kommer att lägga ner mig under täcket och tvärslockna. =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

SM-GULD! Och firande på stan. =)

Såhär ser det ut i Karlstad på Stora torget när Färjestad vunnit SM-guld:
Precis när vi kommit in till stan får jag syn på kusinen.
Här vet han fortfarande inte att det är jag... hahaha!!
***

Folk strömmade in mot Stora torget hela tiden...
***

Mötte upp morbror med fru också. =)
***

Det står "GRATTIS FBK SM-GULD"
(Om ni inte ser det...)
***


Här var första gänget!!
(Fick tyvärr inga bra bilder på resterande.)
***

Glada vi i folkhavet! =)
***

Snubben har hittat en bra plats för att slippa massa huven på bild.
Ja, där uppe på taket, ser ni? Hehehe...
***

Pelle Prestberg på storbildsskärmen.
***

Alla guldgrabbar på scenen.
***
GRATTIS FBK!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Om det där turkosa och den där inre Tess

Jag lovade ju att förklara det där turkosa. Nu kommer en kortversion. Jag var ju med Friskis på VIP-dagarna i helgen. Och den allra sista föreläsningen stod en herre vid namn Jan Gunnarsson för. Han är "värdskapsguru" och den titeln tycker jag definitivt att han är värd! Han pratade om mötet/välkomnandet mellan människor, att man undermedvetet lägger till egna tankar och erfarenheter så fort någon annan pratar. Det kan handla om en idé som någon har och vill berätta om. Han menar att det är viktigt att skapa en rymd mellan dig själv och den andra människan som du fyller med saker som ödmjukhet, respekt, öppenhet. Man tror ofta att man respekterar människor, men respekt handlar om att ÅTERSPEGLA människan, inte att bara acceptera och godkänna denne. Svårt för mig att förklara närmare...

***
Sedan berättade han att han läst flera hundra böcker om personlig utvecklilng, coaching osv, varit på över 100 retreats med t.ex. meditation under flera timmar, absolut tystnad mellan deltagare osv... och det han kommit fram till är att alla de här böckerna och retreatsen egentligen handlar om att det finns tre sorters dagar i livet.
***
Dessa tre dagar är:
De svarta: Det handlar om sorgedagar, hemska saker som händer runt omkring en. Men eftersom han inte är psykolog så lämnade han det där. Inga mer förklaringar om det.
De grå: Dagarna när allt känns som det kvittar - likgiltighet. När man inte orkar något, allt känns tungt, allt är dåligt, man känner sig ful och misslyckad och alla andra är idioter som inte fattar nånting. Man är irriterad och sur och svårtillgänglig.
De turkosa: De där morgnarna när man vaknar upp och hoppar ur sängen som en glad liten kalv på grönbete. Allt är underbart, de där människorna som gör något konstigt "har nog bara en dålig dag, eller såg mig nog inte vid övergångsstället". Man känner sig lyckad, glad, snygg och eftertraktad. Allt funkar och gör det inte det, så gör det inget, det går att lösa senare.
***
Visst låter det ändå lite fantastiskt att gå omkring och ha turkosa dagar hela tiden? Om ni känner att det fångat ert intresse så finns mer av honom på Värdskapet.
***
Flera gånger under den här föreläsningar fick jag tårar i ögonen och kände mig verkligen träffad. Bl.a. när han sa att vi måste välkomna oss själva. Att vi ska vara ödmjuka, respektera och vara öppna mot oss själva också, inte bara mot andra. För kan vi inte välkomna oss själva så blir det väldigt mycket svårare att välkomna andra. Man sätter upp en falsk fasad eller mur in till sig själv, från sig själv. Här fick jag min första metaforiska käftsmäll... Jag insåg att jag faktiskt inte har välkomnat mig själv särskilt mycket genom åren. Men jag har i och med de föregående inläggen påbörjat resan tillbaka till MITT liv igen. Att verkligen hitta mig själv och vara öppen för vad jag kommer att se.
***
Jag behövde verkligen den här helgen och jag behövde den NU. Så det är ju lite kosmiskt komiskt att jag var med under den här helgen just nu. Jag tror det är lite ödet, förutbestämt. Faktiskt. Annars har jag inte mycket till övers för sådana tankar egentligen... Men nu... nu tror jag att det är min tur att verkligen resa in i mig själv och rota fram det allra bästa i mig och visa de sidorna för mig själv.
***
Med ett ödmjukt leende och tårfyllda ögon - välkommen ut Tess, välkommen ut..... <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Turkosdag!

Weeeiii!!! Jag har en turkosdag idag! Och snart ska jag till Friskis och turkosa vidare! Förklarar nån gång framöver. =) Under tiden, här är några kattbilder och en turkosbild på mig själv! =)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Kisse-mys

Varför har vi nån slags orytm i det här hemmet just nu? Vi har vaknat helt olika tider i flera dagar nu. Idag vaknade jag strax efter 7 - Alex sover som ett barn... Igår vaknade han tidigare än mig och jag var tvärdäckad. I förrgår var det då jag igen och han helt slut. Och så vidare... Har hunnit med några bra grejer i alla fall. Håller på med ett CV, som dock verkar krångla... Men ändå, jag gör det! Och så har jag sagt upp en onödig försäkring som bara kostar pengar och när vi behövde använda den så gällde den inte ändå. Så goodbye liksom.
***
Sencha har nån slags panik här... går omkring och skriker. Undrar hur han kan sova?? Men vi passade på att mysa lite jag och katten:

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tack, ni lyfter mig högre!

Imorgon smäller det till! Då far jag iväg mot en helg i Stockholm med ett skönt gäng Friskisar! Jag kommer få ändra lite i planeringen med tanke på att jag fortfarande inte är frisk. Men jag är på god väg dit. Dock inte riktigt tillräckligt nära för att gå på två träningspass/dag. Nej, det får nog bli föreläsningar hela dagen på lördag och kanske, kanske ett pass på söndag om det känns okej då. Ska inte utmana ödet, för jag vill fortsätta va frisk när jag väl blivit det.

***
Min käre fästman är nu också en del av Friskis & Svettis (eller sekten, som en del vill kalla det), han i form av gymvärd. Så på måndag ska han göra sitt första pass. Vi hämtade precis kläder för uppdraget - ja han är hemma då han också är genomförkyld (skräll eftersom jag är sjuk). Man ska inte vara helt sängliggande om man är i form för att ta en promenad dock, det har vi lärt oss av läkare sist vi var helt galet sjuka samtidigt. Så vi tog en kort promenad till återvinningen och sen till Friskis. Skulle gissa på ca 2-2,5 km sammanlagt. Sakta gick det, men vi fick kämpa pga motvinden ibland. =)
***
Har redan idag börjat tänka lite annorlunda efter gårdagens insikter och målbilder. Det känns bra! Jag är peppad. Och framförallt tack vare er som muntrar upp och tror på mig. Jag behöver er också, även om jag behöver min egen uppmuntran mest. Så ni lyfter mig högre, det tackar jag enormt för! <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Motivation - vill och varför

Jag fick ett mail för ett tag sen. Det handlade om motivation. Det var ett ganska bra mail med några bra tips. Man skulle tänka igenom vad man vill, sedan varför man vill det. För att nå sitt mål behöver man veta varför man vill komma dit. Exempel: Säg att du vill skaffa ett annat jobb. Varför? Vad är anledningen till det? Tjänar du för dåligt? Trivs du inte på din nuvarande arbetsplats? Vill du utvecklas i en ny roll? Och så vidare...

***
Jag har precis bestämt mig för att, återigen, sluta äta chips, fram till midsommar åtminstone. Varför? För att det inte är bra för mig, varken hälsomässigt eller känslomässigt. Men det är bara ett av mina mål. Jag tänker inte lägga upp flera just nu, kanske kommer det fler sen. Vi får se. Men det här är lite svårgenomfört för mig då jag tycker mig vara lite beroende av just chips. MEN! Jag tror att det egentligen bara är bortförklaringar. Mycket är nog bara bortförklaringar när jag tänker efter. Varför har jag inte nått mina mål på länge? Antagligen för att jag har flera saker som gör att jag undermedvetet inte vill nå dem. Det var någon annans fel från början. Nu är det mitt. Och nu tänker jag sluta blunda för det. Så... Nu hoppas jag att det blir skillnad, för min egen skull. För att misslyckas igen, det känns inte aktuellt. Jag har ju lyckats med mycket på sistone, så varför inte detta?
***
Stjärnglans!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Rastlös!

Jag befinner mig på hemmaplan och är febersvettig och massa annat som hör en ordentlig förkylning till. Jag måste dock iväg och lämna tillbaka hyrda filmer. Känns inte alls lockande. Men det måste göras och eftersom Alex drog på kurs trots troligtvis ganska hög feber och fruktansvärd halsont, så kanske jag kan sätta mig i bilen och vara borta en timme hemifrån. Jag menar, han klarar ju hela dagen. Han är ju dessutom man... Så jag borde väl klara det antar jag, som kvinna och allt. ;-)

***
Jag känner mig för övrigt väldigt rastlös, ända in i själen! Fast inte på det där vanliga sättet, som att man kanske vill gå ut och ta en liten promenad bara för att röra lite på sig. Nej... nu pratar jag om d e t sättet... Min reslust alltså. Jag önskar jag kunde boka en sista-minuten till nån stad och bara vandra omkring, höra ett språk där jag inte har en susning om vad de säger. Vad underbart det skulle vara. Och bara gå omkring, titta på vackra saker, konstiga saker, fula saker... allt som inte finns här kan man väl säga. DET vill jag göra. Och DÄRFÖR är jag rastlös. För jag saknar det där... jag saknar det oerhört mycket. Jag kan nog aldrig nånsin säga det så många gånger att ni förstår HUR mycket jag saknar det. Förstår ni?
***
Jag blir galen!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Slappardag

Vilken underbart härlig ledig dag jag haft. Jag vet knappt vad jag har gjort för att tiden har bara flutit på. Är det inte fantastiskt så säg?

***
Sjukt resesugen är jag. Spanat på flera olika resesajter och det hjälper ju inte direkt, egentligen. För även om det är billigt så är det för dyrt - med ALLT. Spelar ingen roll om man väljer lågbudget och nånting nära så är det för dyrt. Lite trist att va student på det sättet... Men men, det lär väl tas igen sen hoppas jag. =)
***
Har städat idag. Med dammning som element också, vilket inte sker så ofta, så det var välbehövligt. Och plockat undan i arbetsrummet. Jag hörde precis Alex´s reaktion på det... OOOOOOOOOOOOOOhhhhhhhh..... *nöjd*
***
Tacofisken står i ugnen och den lär väl ätas till Vampire Diaries eftersom den blir klar ungefär när det börjar. Men det är okej. Och inatt spelar vi in V också. =)
***
Imorgon blir det Friskis 9-13 och sen kommer mams, papps och antagligen lillebror. Kul!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()