Sova...

Jag har jobbat tre heldagar... 8-21... Jag är trött, jag vill sova. Så det ska jag. Återkommer säkerligen imorrn.

Heddaaaaaaaaaaaaa... *snark*

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

De räckte!

Pengarna alltså... Jag klarade mig på lönen förra månaden. =) Och nu fick jag lite mer än väntat... men å andra sidan hade jag istället en sjuhelvetes jävla räkningshög. Så det blir nog +-0 den här månaden också sen. Men bara jag slipper låna så är jag glad. Fast jag borde hinna få skattepengar innan månaden är slut också. =)

Har nog kommit på vad som ska köpas till mamma när hon fyller 50 i sommar också. =) Lilla mamsen... <3



Idag ska jag till distriktssköterska som ska titta på ett av mina ärr, där en liten del av en tråd sticker ut fortfarande. Får inte tag i det och vågar inte dra heller.... Så de får avgöra på VC istället. Sen ska jag och Alex äta på restaurang. Vet inte om de har öppet eller inte... testade ringa, men fattade inget av telefonsvararen... Så vi får väl se hur det blir. Finns ju andra ställen också. =)

Snart ska jag ut och göra stan med Fihja en sväng. Därför ska jag fixa till mig lite.

Ciao

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Naturligt =)

Igår när vi tagit oss till Skoghall och hem till Alex så åt vi himla god mat som han lagat, det blev ugnsstekt potatis och morötter med massa timjan på och stekt kyckling till. Sen hade jag köpt med creme fraiche med feta- och solatorkade tomater-smak och skurit iordning grönsaker. Efter det tog vi oss en promenad på en timme. Mesta delen längs med älven. Väldigt härligt!! På vägen tillbaka stod två pensionärer (herrar) och tittade omkring sig vid en allé som finns där vi skulle gå. Den ena hade kikare i ena handen och jag antog att han väl tittade på fåglar eller så... När vi gått förbi dem så hörde vi ett "ÖH!! Ser ni inte älgkalvera där?" Både jag och Alex antog att de var på andra sidan älven eftersom han hade en kikare... Så vi tittade över till andra sidan. Så säger karln: "Men inte uppe i träden, det är ju älgkalver!" Jag blev lätt irriterad, det fattar jag väl själv att det inte sitter älgkalvar uppe i träden!! Hur som helst... de låg bara 10 meter ifrån oss, mellan gångvägen och älven. Väldigt fina var de! Alex frågade om han skulle ta kort på dem... jag kände lite panik över att fru älg kanske skulle dyka upp och surna till av att vi var för nära, så jag insisterade på att gå vidare så fort det bara gick... Och det gjorde vi.

När vi gått färdigt var vi bara hem två minuter för att sedan gå till Annika för att se X-men där. När vi gick hem hördejag nåt flåsande i ett buskage och funderade först om det kanske va en katt som födde eller så... Men nyfiken som jag är så tittade jag närmare och fann dessa:


Är de inte söta så säg!! Jag var max en meter ifrån dem och de bara satt där och snufsade tillsammans. De var nog lite kära... ville inte störa för länge, men hann ta fyra bilder, varav den här är den sista och enda där man faktiskt ser annat än bara ryggar och rumpor. *L* Söta små pluttar...

Så var kvällen igår alltså. Full av naturliga saker. =)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Spontanfest o lite annat smått o gott

Eller... egentligen var det väl inte en spontanfest... Jag blev bjuden av H på torsdagen. Hon skulle ha fest på fredagen. Jag kände väl inte så mycket för det, så jag bestämde mig för att fundera på saken till fredan. Glömde givetvis svara och när hon ringde strax innan 20 så var jag inte så intresserad. Men ju mer hon pratade med mig, ju mer tyckte jag att det kanske var dags att träffa arbetskompisarna från förr och härja lite med dem. Så efter funderingar fram och tillbaka i ca 30 minuter bestämde jag mig för att ändå åka dit. Och det blev en succékväll. Himla jävla roligt hade vi!! Harrys blev det framåt natten. Alex körde/hämtade mig. Sötaste... =)

Emmm... sen har det spelats minigolf på banan i Mariebergsskogen. Jag, Alex och hela familjen. Det tog ett tag vill jag lova... Sen grillade vi korv och satt i stekande hetta och åt dem. Väldigt gott (!!) och mysigt var det. Jag hade solskyddsfaktor på mig såklart och klarade det mesta, men hade inte räknat med att va i solen i nästan 4 timmar... så lite lite brände jag mig. Men bara liiiite. Jag är nöjd.

Idag har jag och Alex vart till IKEA och kikat runt lite, drömt om massa olika saker till vårt framtida hem. Det var också en trevlig grej. Hyfsat mycket gemensam stil, men ibland skär det sig. Inte så ofta dock... och vi kan kompromissa jag och han serrni! ;-)

Efter IKEA träffade vi Fihja på stan en sväng. Shoppade lite (ja, inte vi då, för det hade vi inte råd med) och satte oss på uteserveringen på Farbror Melkers. Jag åt glass, de andra inmundigade andra diverse (god-)saker. Och så fick jag ett störningsmoment på två (irriterande som fan) turturduvor (mer säger jag inte om dem där) som sökte all uppmärksamhet de bara kunde få. Och så irriterade jag mig på mig själv för att jag lät mig irriteras av just det faktumet att de sökte uppmärksamhet och fick det av mig!! Gaaaaaaaaaaah va störd jag blev på både dem och mig... Och sen sa jag nåt elakt... men det håller jag för mig själv... och så fick Alex höra det. Han tyckte också jag var elak... men men, det de inte hör dör de väl fan inte av??

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Klappar mig själv på axeln

Sådärja. Nu har jag jobbat två pass. I lördags kändes det konstigt, men i söndags gick det nästan bara som smort. Himla skönt att va igång igen. =)

Igår gick dagen helt galet fort. Jag gjorde färdigt korten som jag också skickade iväg på eftermiddagen/kvällen. Alex hjälpte mig lite med det sista. Skrivaren krånglade en del, men det stoppade inte oss. När vi vart iväg med korten för avfärd mot adressaterna så tog vi tag i vår 4-veckors-period med gång som vi har framför oss. 50 min rask promenad igår. Idag 30 min intervallgång, 4 min hårt, 2 min pratvänlig takt. Ska bli intressant. Fotsulorna sved igår de sista 5 minuterna. =)

Nu har jag tänkt få till mors dags-present. Den kommer bli skitbra. Jag har väldigt många idéer o så i huvet nu. Och så har jag insett att jag skrattar mer nu än jag gjort sen innan alla bekymmer med förhållanden dök upp i mitt liv. Min slutsats är då att jag har hittat rätt.



Nu har diverse grejer i min lägenhet blivit fixade. Ringde vid 11.30 och frågade om det nånsin ska ordnas. Så kom fastighetsskötaren och ordnade till det han kunde. Trevlig kille det där tycker jag. Däremot går allt såååå långsamt. Jag har väntat på renoveringen av mitt badrum sen jag flyttade in, d.v.s. mer än ett halvår!! Nu sa han att de måste komma hit och fixa det och att han skulle se till att det görs väldigt snart. Vi får väl se... jag har hört det förut om man säger så... Hur som helst så är jag iaf nöjd att skåpluckan till soputrymmet hänger fast nu och inte dinglar omkring när man öppnar den.
Annars så tvättar jag nu... händer inte så mycket alltså. Men det är lite skönt. =)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Att komma igång igen

Ägt dagen idag. Eller vad man nu ska säga. Jag har iaf inte suttit stilla (hemma) nästan nåt alls. Försökte få tag på vikarie till lör och sön, men det gick inge vidare... Så för att känna på arbetet igen så åkte jag dit och testade förflyttningarna som ska göras. Eller några iaf. Det känns förjävla konstigt... Men jag tror det kan gå. Jag ska iaf åka dit på lör, så får vi se om det håller. Klart är ju iaf att jag inte kommer gå sönder. Snarare att det kanske blir nåt snedsteg nånstans, och balansen är inte den klockrenaste med otillräckliga muskler i bålen. Därför är jag orolig. Men ingen vill jobba. Många kan inte... en vill inte, så ska det stå. Jag vågar egentligen inte, men jag kommer ha folk i närheten hela tiden, så i värsta fall kommer jag få hjälp med förflyttningarna. Så det ska nog gå bra.

Hur som helst... Jag har pratat med mamsen, med chefen osv imorse. Sen ringde jag och sa att jag kommer och testjobbar lite. Sen såg jag TV en liten stund. Sen blev det laga matlådor inför helgen. Och jisses vad mycket mat det blev!! Hade jag inte riktigt räknat med. Jag har fryst ner fem matlådor, ätit en portion själv och har en yoghurt-hink i kylen, nästan full med mat också... Hahaha... Så vad ska vi gissa på... runt 7-8 portioner mat blev det. =) Jag kan fortfarande föda en hel familj + några till verkar det som! ;-) Eller en hel korridor med studenter kanske?

Efter den lilla jobb-stunden besökte jag ÖoB. Där köpte jag lite hygienartiklar, t.ex. nagellacksborttagning och rakgel. Tycker det är ganska mysigt att gå omkring på ÖoB faktiskt. Tycker inte ni? Man hittar lite smått o gott som man skulle kunna ha hemma och göra nåt kul med. Just denna tanken ägnar jag åt alla spel jag tittade på idag. Alfapet, Kina-schack, Yatzy, Kasta Gris (!!) och såna gamla goda grejer... =) Borde köpa såna nån dag. Sällskapsspel är väldigt underskattat känner jag. Borde väl va bra inköp?
    

Jag funderar på att cykla idag. Inte ens provcykla, utan verkligen cykla. Alex kommer hit om ett tag, och han har cyklat till stan. Min tanke är att vi kanske kan cykla till honom och slagga där inatt. Det är 8 km det handlar om. Jag har inte cyklat på... 2½-3 veckor. Nånting sånt. Men jag tror det är bättre att dra igång direkt nu. Läkaren har sagt "inga restriktioner, kör på som vanligt nu"... så det är väl bara att göra det då. Så kondisen och styrkan kommer tillbaka nån gång. Jag känner mig positiv till detta iaf. Kanske att jag ska fråga honom först... Men det kan inte finnas några problem med mitt förslag tror jag.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Första natten

Igår åkte jag till bejb på kvällen för att avnjuta middag med honom, hans mor och hennes man. Mycket god fläskfilégryta bjöds det på och jag måste säga att jag trivs fantastiskt bra i deras sällskap, inga konstigheter där inte. Mycket skönt! Sen sov jag såklart över. Första natten som jag och Alex sover tillsammans hos honom. =) Sen strosade jag omkring i hans lägenhet en stund imorse när jag vaknat och han hade cyklat iväg till jobbet. Mysigt. Jag trivs så himla bra!! <3

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Strike a pose!!

Som alltid när vi kommer ihop oss så blir det fotografering. Och det mesta på oss själva såklart. Här är ett urval av våra fantastiska bilder. Håll till godo gott folk!



Bilderna ovan kommer från Bomstad.








De här bilderna kommer alla från Skutberget. =)






Och dessa bilder är tagna på Gubbholmen.

That´s it folks!
Ciao!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tea här!! =)

Och så himla mysigt det är!! Vi har ätit god mat, pratat om allt mellan himmel o jord och nyss såg vi Panic Room. Vi gillade den filmen. Y och M var här och åt tacos med oss också. Ett allmänt matkoma föll över oss ett tag, sen blev jag tvungen att vila en stund. Och Tea vilade med mig. =) Sen var klockan plötsligt 20.30...

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Fort gick det idag

Fattar inte varför, men dagen har gått väldigt fort idag. Ringde ett gäng samtal imorse, var klar med dem innan 10. Sen påbörjade jag dagens uppgift: att göra inbjudningskort till mamsens kalas. De kommer såklart att bli jättefina, det är ju jag som gör dem. Pappas förra året blev iaf superfina tycker jag själv. Synd dock att jag bara har en laserskrivare för svartvitt, men det blir nog schysst ändå. =) 

Alex kom hem direkt efter jobbet idag. Rätt ovanligt senaste veckan av självklara anledningar. Hur som helst så satt jag en stund vid datorn när han kommit, visade texten och upplägget för kalas-korten och lite annat... Vi blev hypersugna på att resa till Oz, men vet ju att det ändå inte går, så vi fick drömma lite bara. Sen drog vi iväg till återvinningsplacet närmast mitt boende för att kasta lite skit. Sen gick vi direkt till konsum och inhandlade fläskschnitzel som jag panerade. Jag är för övrigt riktigt jävla grym på att panera! Till det gjorde vi en sallad, väldigt gott och syrligt med både äppelcidervinäger och ett äpple i. Mums!! Och nu är klockan massor redan. Alex diskar nu, så jag passar på att skriva av mig lite för dagen. Snart dags för Greys Anatomy. Såklart.

Beställde bilder från Fuji idag. 38 spänn för 59 bilder, de bjuder på frakten. =) Supernice! Här är några av de nyare bilderna som kommer hem i pappersform snart:

 






Puss på mig!
Ciao!!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Tisdag...

Idag har det gått fortare och det har inte varit så rastlöst. Nett kom hit tidigt, eller... hyfsat tidigt iaf. Vid 10 skulle jag tro. Vi satt här och pratade till strax innan 12 då vi åkte till henne för att lämna bilen åt hennes käre sambo. Sen åkte vi till Råtorp café och åt nån slags brunch och fika. Billigt och väldigt gott och trevligt måste jag säga. Blev kvar där till 13.30 och då åkte jag till apotek för att inhandla Panodil. Jag hade så ont att jag blev kallsvett och kände mig svimfärdig. Så sen körde jag Nett till dagis för att hämta sina kiddos, sen åkte jag hem, tryckte i mig två Panodil och däckade.

Chefen ringde mitt i mitt sämsta tillstånd, nämligen på väg från appoteket... Bra prickat måste jag säga. Hon tyckte jag skulle friska på mig. Det tycker jag också. =)

Brorsonen ringde vid 15 och ville att jag skulle följa med till badhuset, men faster var rätt trött och hade fortfarande ont, så jag avböjde. Han vägrade såklart gå med på det, så jag frågade efter hans mamma istället. Han sa: Mamma, här får du, förklara för Tette att hon måste följa med till badhuset!!
Hur söt?? Jag fick lite ont i hjärtat att fortsätta säga nej, men vad gör man? Jag fortsatte vila lite, sen åt jag mat nån gång vid 17. Hade bara sett lite TV däremellan.

Väntar nu på att kärleken ska plocka färdigt för dagen i sin lgh. Usch va sånt där är jobbigt. Att plocka upp när man har flyttat alltså. Och det där att sortera ut gammalt skit som man inte behöver... Jag avundas honom inte!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

(!?) - energi + (?!)

Nu är det bara alvedon som gäller. Fy fan... jag fattar inte hur man vill fortsätta äta såna där tabletter... Inte fan vill jag må som jag gjorde med dem. Uuuuuuuuuuuh!!

Nu har jag varit så duktig sååå... Igår kväll bytte jag förbanden helt själv. Det var inte så otäckt som jag trodde, ganska rena sår. Nu får de här sitta några dagar, sen ska de antingen på ramla av, eller så tar jag bort dem. Nu är det iaf en vecka sen de karvade i mig. Och jag mår nu ganska bra.

Inatt fick jag en sån där idiotkrypning i hela kroppen, jag ville bara slänga mig själv in i väggarna för att svimma och somna igen. Jag AVSKYR att ha myrkrypningar!! Vände och vred på mig skitlänge, kändes det som iaf.. men det var nog kanske bara 30-40 minuter.

Energi finns, och energi finns inte. Hur störande är det när det är så tycker ni? Jag får själv spunk av det iaf! Jag skulle om jag kunde dra till gymmet coh idiotköra ett galenpass a´ la Tess... Men det gåååår inte!! Och dessutom så är det bara så att jag TROR att det finns massor av energi. Exempel: Igår hade vi tvättid. Alex agerade bärhjälp. Han har flyttat under helgen också, så jag tyckte jag kunde hämta upp den sista torra tvätten själv så han kunde sticka iväg och bära lite... Så jag gick glad i hågen ner till tvättis och började vika kläder och allt annat... Sen trampade jag upp för alla trapporna... Och blev helt jävla färdig!! Pulsen måste ha vart nära max och jag mådde piss!! Fy fan... ingen extra tyngd att bära på är att tänka på än på ett tag.

Under skrivandet av detta inlägg ringde de från resursgruppen också. Jag kommer börja jobba igen den 15 maj. Förstår ni hur jobbigt det kommer bli att va hemma så länge? Jag klättrar ju fan på väggarna redan!! Suck... och pust och frust också...

På tal om det... att ha massa lediga dagar. Jag måste skaffa ett till jobb. Jag är ledig alldeles för många dagar för att kunna ta det varligt. Vad ska man göra varannan vecka när man är ledig? Visst, det är superskönt, men... är man en rastlös jävel, så är det tamejfan inte så jävla lätt!

Egentligen är jag väldigt glad och positiv idag, men det känns som det inte verkar så på inlägget. Hahaha... Aja, that´s how it is!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Skum natt

Shit vad trött jag var igår kväll. Kom i säng vid 21 tror jag... Tog två alvedon vid 20 och hoppades det skulle räcka hela natten, men ICKE!! 23.30 vaknade jag och behövda desperat toan... sen blev allt bara helt sjukt. Grät av smärta när jag kom tillbaka till sängen och tryckte i mig OxyNorm... när jag tagit den så snurrade allt bara. Varje rörelse jag gjorde fick mig att må illa... och då menar jag VARJE rörelse. Det räckte att jag tittade åt vänster istället för höger så blev det kaos i kroppen. Tänk er när man blir alldeles för jävla idiotfull och går och lägger sig då. När allt snurrar och man liksom aldrig får slut på det. Så var det inatt. Jag somnade iaf igen bortåt 00.30.

Sen vaknade jag igen vid 7 och behövde åter toan desperat. Snurrade vidare i huvet. Sen somnade jag igen. Försökte mig på frukost vid 9.15... satt och hade brett macka, sen svartnade det och jag gormade efter Alex att hjälpa mig eftersom jag var på gång att svimma. Tog mig till sängen med stöd och låg där ett tag. Åt smörgåsen sen på sängkanten och fick i mig ett glas blåbärssoppa. Sen däckade jag igen. Vaknade vid 11 sen. Mådde bättre då. Kom fram till att mesta av yrseln måste kommit av att jag inte ätit ordentligt igår. Mest soppa och bröd blev det nämligen då.

Sen kom mams, papps och lillebror på besök. Jag blev och må bättre och bättre eftersom dagen gick. Väldigt skön känsla. Men jag är fortfarande lite snurrig. Nu har jag iaf ätit ordentligt idag. Jag ska nu vila mig, för det har jag minsann inte gjort på flera timmar nu. Mycket stolt över mig själv. *nöjd*

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()