Kursstart

Jaha, då var man igång igen. Känns bra. Arbetsrätt börjar jag med, verkar även bli arbetsrätt som inriktning sen... Ska läsa JÖKen på halvtid i vår för att kunna läsa rättsvetenskap C till hösten. JÖKen är Juridisk översiktskurs för övrigt. =)

***
Köpt alla böcker och kompendier redan för att kunna hänga med från starten. Tyckte det verkade som en bra idé att göra så. Den här kursen är på 15 hp och vi har aldrig haft en tenta på en kurs större än 7,5 hp. Då har man ju behövt plugga rätt bra mot slutet, så jag antar att det blir fullt upp konstant ett tag innan den tentan ska skrivas.
***
Sen ska vi ju flytta och greja mitt i allt det där... att det alltid ska missklaffa... Men jag har förberett min kära kurskamrat Sara på att jag kommer befinna mig hos henne och studera mycket av tiden innan tentan för att ha hyfsad struktur på det hela. Det var okej, så det ska nog gå bra.
***
PS. Stjärnorna mellan texterna är där bara för att nåt är fel i webbläsaren som jag använder och vägrar göra mellanrum mellan raderna... så ni får stå ut med stjärnor.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Semestern i bilder

Tänkte dela med mig lite av bilderna och minnena från vår semesterresa uppåt i Sverige. Resan gick Karlstad -> Umeå -> Venjan -> Hedemora -> Hällefors -> Karlstad. Räknar med att vi åkte bil i ca 250 mil. Inte så superkul att åka bil sen, men det var en väldigt trevlig resa och vi hade aldrig kunnat göra allt vi gjorde om det inte vore för att vi hade bilen. Bilderna kommer från Umeå, Örnsköldsvik och Skuleberget.
Trevligt sällskap, gott vin. Så himla glad att vi kom iväg och träffade L & H.
***
Bild över ängen bredvid deras hus, en personlig favorit.
***
Alex njuter av solen och vattnet i Örnsköldsviks hamn.
***
Här blir man välkomnad till Ö-vik vattenvägen.
***
Skuleberget... vi hade bestämt oss för att bestiga det...
***
Det fanns ju bekväma trappor, men det var lika brant för det. Läskigt...
***
Bild tagen inifrån "grottan" där vi vilade 10 min.
***
Brant som sagt... och jag är ju rätt höjdrädd. Jag fick för övrigt en attack när vi nästan va uppe och började hyperventilera och fick andnöd osv. Ingen höjdare...
***
Uppe!! Älskade utsikten.
***
Tog en välbehövlig vätskepaus högst upp.
***
Fantastiska moln utanför Sundsvall. Nu var vi på väg mot Venjan för fiske och umgänge med Alex far, hans fru och hennes bror.
***
Ett av alla vattendrag vi såg efter vägen. Syns inte så väl, men det låg sån där vacker och mystisk dimma över den. Uppätna av mygg hade vi blivit om vi inte hade sprungit tillbaka till bilen så snabbt som vi gjorde efter fotograferingen.
***
Ja... såhär kan man väl sammanfatta semestern. Med en stor sol. =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skön dag

Jag har tagit det semesterlugnt idag. Och jag fortsätter med det också. Filmer, bok, solsken, disk, tvätt och matlagning samt en kort sväng till affären. Att gå ner i varv känns riktigt skönt.

*
Men snart drar allvaret igång igen. Jag har beställt sista boken inför kursstarten och känner mig grymt peppad. Börjar med arbetsrätt och det känns riktigt intressant att läsa det. Hoppas det visar sig vara det också.
*
På måndag kväll gör jag min första stängning på Friskis också. Imorron ska jag hämta nyckel så att jag kan göra det också. Det ska även bli ett spinningpass imorron, ett nytt, så det ska bli kul. Jag har också bokat upp mig för att stå i Friskis monter på MåBra-dagarna på universitetet 6-7 september. För min del blir det en lång måndag, men det ska bli kul också. Föreläsning 8-11, montern 14-16 och stängning 19.30-22. =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Intressant test

Jag blev inbjuden att göra ett stort personlighetstest för ett bra tag sen. Tog lång tid, många frågor och så. Jag fick resultatet häromdagen. Stämmer väldigt bra... här är sidan: http://reports.validero.com/J3K59O48VY

Jag vet inte hur länge sidan ligger kvar, men jag har skrivit ut den också. =)
För övrigt så krånglar både internet och telefoni just nu... Ibland funkar det, ibland inte. Rätt trist, men så kan det va. Ska iväg och handla om en stund, men först ska jag nog fixa färdigt disken. Vi har varit så slöa här hemma, så det fick jag sota för idag. Men snart är det fint igen. =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Första lediga dagen

Idag vaknade jag strax innan 6... Grattis till mig då... eller nåt. Hur som helst så kunde jag inte somna om, utan tog mig upp strax efter 7. Då började jag leta telefonnummer till några ställen som jag skulle ringa idag. Så nu har jag bokat 30 min Vibrasauna och 90 min helkroppsmassage med fokus på rygg/nacke/axlar imorgon 8.30-10.30. Som jag längtar... har aldrig testat Vibrasauna, så det ska bli intressant.


Utöver det har jag bokat tid för hälsoundersökning och blodgivning, plus att jag krånglat med ComHem och nu ska jag ringa vår nuvarande hyresvärd för att skjuta upp betalning av septemberhyran. Sen har jag diskat monsterdisken, lyssnat på härlig musik, myst med Pixie i knät ute på balkongen, pratat lite med mamsen och bokat upp promenad med Sara och Bella imorgon, skogspromenad blir det. =)
Ja... så den här dagen har jag haft att göra, men har aldrig känt någon press. SÅÅ himla skönt! Snart kommer en tjej och ska titta på lägenheten också, så jag bör väl hinna ringa först och även plocka bort tvätten som hänger i biblioteket och bädda sängen. Gjort på två röda... så ingen fara.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I need a break!

Nu är kroppen totalt utsliten. Det vet jag för att jag är så himla trött i varenda cell som finns ungefär. Jag ska försöka ta mig en SPA-dag i veckan, om det nu finns tid nånstans... Man kan ju hoppas... Just nu ser det ut att bli kurbad+hot stone massage, eller aroma flow med kroppspeeling och massage. Jag önskar mig dock även en fotbehandling... men får se vad det finns pengar till. Hur som helst så måste jag verkligen stressa ner och slappna av och bli fullkomligt omhändertagen. Det behöver jag mer än något annat just nu...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nytt boende

Ja, då ska vi alltså flytta igen. Men det känns bra. Visst trivs vi otroligt bra här, men vi kommer gå från tvåa till trea och samtidigt spara 900 kr/månad i hyra. Nu har vi 73 kvadrat, sen kommer vi ha 70. Den är bra upplagd och charmig. Två detaljer stör mig, men jag kan leva med dem: det finns ingen fläkt i köket, men de som bor där har bott där i 8 år och aldrig haft fläkt och lagar mycket mat, då de har barn. Borde gå bra då tycker jag. Hon sa att det inte osar nåt i lägenheten heller, så jag får lita på henne. Sen är balkongen lite liten, men det överlever vi.


Återigen ska vi då bo på tredje våningen utan hiss. Har ju funkat bra i två år, så det blir bra nu också. Bara lite jobbigt med själva flytten, kånka ner tre våningar, lasta bil/släp och sen kånka tre våningar upp. Tur att vi tränar ordentligt. =) Får se hur många vi blir som hjälps åt denna gång. Vet att vi har åtminstone två extra bärhjälp här i Karlstad. Sen kommer väl mams, papps och lillebror. Sen vet jag inte om vi blir fler. Vi får se, det ordnar sig. Det är inflytt 1/11, så ingen panik, en sak i taget.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Ångest... och kärlek

Ibland är det bara så mycket. Det är mycket av det mesta, eller ingenting alls av något. Just nu är det mycket av det mesta i mitt liv och har så varit sedan augusti 2009. Mycket... Jag pratar om känslor i alla former, men framförallt kärlek och... ångest. Ångest som ibland tar över alla andra känslor och får mig att fullkomligt... dö lite inombords... Ibland är det bara så mycket... och det attackerar från olika håll, som om det legat i bakhåll för att i precis rätt ögonblick attackera, när man som minst anar det. Ingen chans att undkomma dessa attacker från alla dessa håll, eller..?


Vart tar man vägen som människa när man får dessa känslor? Hur orkar man hantera känslan av att hela ens tillvaro bara rasar samman och aldrig kommer att pusslas ihop igen? Vilka orkar man prata med? Här handlar det inte om vilka man känner tilltro till... utan vilka känner man att man kan tynga med sina problem? Och det låter så fel alltihop. Vem är jag att komma och ösa över mina problem på en vän, som kanske också har problem, men som också känner ångest över att prata med någon om dem? Hur väljer man vilka man tynger ner med sina problem? Och varför känner man ens att man tynger ner dem? När det kommer till vänner... de där äkta vännerna... Då blir de stolta över att vara den man anförtror sig åt. Men ändå finns den där känslan kvar. Är det något som aldrig kommer att gå ur huvudet? Kommer man alltid att dra sig för att prata med dessa fantastiska människor som stöttar en i vått och torrt... bara för att man känner ångest över att man ska tynga ner deras sinnen?

Detta är inget som just nu plågar mig, men alla dessa känslor är något som jag dragits med, många gånger och under långa perioder. Jag tackar... ja... vem egentligen..? Någon högre makt... för att Alex finns i mitt liv, för att min familj och mina vänner finns i mitt liv. Den onda spiralen som för inte längesen var min verklighet har nu raserat och istället finns nu i mitt hjärta en varm känsla av kärlek... Den känslan klamrar jag mig fast vid och jag planerar att behålla den tills jag inte orkar andas längre...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()