Jag är tillbaka i verkligheten

ÄNTLIGEN!!! ÄNTLIGEN!!! ÄNTLIGEN!!! ÄNTLIGEN!!! ÄNTLIGEN!!!


Tentan är avklarad och allt slit lönade sig, tror jag. Det känns som att jag borde ha skrapat ihop de där hälften av poängen som behövs för godkänt. Är det inte så, ja då får jag väl skriva om den då. Men jag släpper in livet igen nu. Och SOM jag ska njuta av den här helgen! För helgen börjar idag för mig.

Om en timme ska jag gå till stan och träffa ett gäng utbytesstudenter och fika lite på Coffeehouse by George. Hade tänkt träna innan, men sen kände jag att det kan jag faktiskt göra imorrn, innan vi ska åka. Alex slutar 15, så vi kommer iväg lite tidigare än vanligt. Det skulle ju bli lite snö imorrn också, men jag tror inte det blir så jättemycket, vi kommer nog ha tur. Snöar det på lördag gör det mig inget alls, sålänge vi inte ska köra bil i det.

Min kära Alex har skrivit en grej om tobak som gjorde att jag började fundera på motsättningarna skadeverkan - själanäring... Och när JAG påverkas så, då är det värt att läsa. Se här: http://rysktte.blogspot.com/2010/02/bring-me-my-pipe-im-gonna-smoke-it.html

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ryggskott och kat(t)astrof

Japp, det har jag. Inge trevligt alls. Jag som såg fram emot att köra ett spinningpass igår eller idag. Men nej, jag är proppad med Voltaren och Panodil och det hjälper inte så mycket som man hoppas att det ska göra. Så sov jag ju givetvis dåligt de två nätterna jag haft ont, så trött är jag, och huvudvärk blev resultatet. Och resultatet av allt det här är att jag har skitsvårt att plugga. Resultatet av DET kommer då vara att jag måste köra stenhårt i helgen och hela veckan.

För övrigt hade jag ett skapligt oflyt imorse. Tryckte i mig tabletterna direkt när jag gick upp. Kom upp runt 9.30 ur sängen, käkade frulle, kollade lite mail o sånt. Sen skulle jag då fara iväg till Sara för att plugga (igen) strax efter 10. Jag hade precis tänkt logga ur FB och gå ner till bilen när jag i den högra delen av mitt synfält plötsligt ser en Norsk skogskatt vid namn Pixie komma släpandes med röven mot golv/matta... HELEVETE blev tanken... Plockar upp katten så fort jag kan, spanar in röven och... mycket riktigt, där hänger det då kvar lite bajja efter hennes toabesök. Så in i badrummet, stänga dörren, ulka över stanken och spåren på golvet därinne...
Sen börjar då planeringen av hur detta ska gå till (jag är ju RÄTT kräsmagad ibland)... Jag började med att rengöra golvet, sen fick katten en rejäl dusch, med intimtvål (är ju för känslig hud, tänkte det borde va något bättre för henne än vanligt shampoo eller nåt). Pixie är inget stort fan av att duscha, men jag lyckades ändå hålla ner henne i badkaret genom hela proceduren. Det jamades ljudligt både ifrån badkaret och utanför toadörren där Sencha stod/satt och vrålade. Hon undrade väl vafan som hände med den stackars katten där inne...
Sen kom jag på att jag inte tagit med nån handduk att torka henne med, så det fick bli en liten som man bara brukar torka händerna med. Men det räckte, både hon och Sencha hade sen fullt upp (antagligen ett bra tag också) med att tvätta bort allt vatten från svans och hela bakre delen av henne...
Tänk nu utöver detta att jag har ryggskott... Där stod jag böjd över badkaret i runt 10 minuter, va tvungen att knipa igen allt vrål jag ville ha ut för att inte skrämma ihjäl Pixie... Det var jävlariminsjäl inte nån trevlig upplevelse alls. Samtidigt får jag väl va nöjd med att jag åtminstone va hemma och kunde ta hand om det direkt, än att hon skulle gått runt och dragit röven överallt i lägenheten... Lärdom jag ska (försöka) dra av detta: Man får va glad för det lilla...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Höstterminen avklarad

OCH vad glad jag är att jag kan lämna den kursen bakom mig nu. Jag har sanslöst mycket att göra med skolan för tillfället. Jag får absolut skylla mig själv när jag inte började i tid. Fattar inte när jag ska lära mig att skärpa till mig och se till att ha disciplin från början. Den här kursen ska tydligen va en av de kurser man behöver plugga hårdast i. Och jag börjar inse vad de gamla studenterna menar med det nu. Idag har jag hållt på i princip hela dagen, med paus för lunch, biltur till och från Sara (där jag pluggade) och matlagning och middag ikväll. Det var en svår uppgift den här gången. Vi har seminarium imorron, så därför har jag haft så mycket idag. Men sen är det tenta nästa torsdag också. Jag längtar inte... Men jag hoppas seminariet imorron kommer hjälpa mig att komma igång.

Nu ska jag bara duscha, ta en vilopaus i soffan till Efterlyst och sen ska jag läsa igenom allt jag skrivit inför morrondagen, så jag har det i huvet och inte bara på papper. Dessutom blir det en spa-behandling för datorn i form av defragmentering och virussökning.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntrat rymdvärlden...

som Alex sa när jag skaffat bredband och telefoni utöver digitalTV häromdagen. Installerade det hela igår kväll. Nu har vi hemnummer alltså. Och jag använder min egen dator för första gången på ett halvår, minst. Känns ganska skönt. Den funkar ju bra och så, så det kändes lite märkligt att den bara stod här och tog plats innan.

Hur som helst, nu ska jag iväg till S och plugga. Behöver verkligen komma igång med detta nu. Så ha nu en bra dag alla! =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hummm....

Egentligen ska jag väl inte skriva här nu... Jag har ändå inget att komma med... Jag har inget att göra just nu. Eller, det har jag ju. Jag borde börja läsa kurslitteraturen. Det är det jag borde göra... Men ni vet väl hur det är... Jag tar det sen, jag hinner, just nu behöver jag bara ta det lugnt en stund, jag är trött osv. Bah...

Gör ett försök att börja... om en stund då.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lugnt o skönt

Idag vaknade jag visserligen ganska tidigt för att va ledig, men jag har bara ätit lunch och grejat lite här på nätet. Det är helt fantastiskt skönt att inte göra nånting idag. Jag har sovit helt kasst ända sen i torsdags natt. Idag påverkar det mig inte så mycket eftersom jag är hemma, men igår när jag skrev som en galning på föreläsningen så var det rätt hårt att fokusera och koncentrera mig ordentligt.

Kanske kommer S hit och provar klänningar idag. Verkar lite osäkert om det blir så eller inte. Jag får nog ringa och kolla läget tror jag. Anledningen till klänningsprovandet är torsdagens bankett med Personalvetare. Under dagen är det personalvetardagen där det kommer olika högt uppsatta chefer, eller andra inom yrket som har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Jag tror det blir en riktigt peppande dag faktiskt. Efter denna inspirationsdag har man två timmar att fixa till sig inför banketten. Tema lila är det också tydligen... så nu är det tankeverksamhet om det också. =)
Hade en riktigt trevlig helg i Västerås (nu räknar vi bort den dåliga sömnen). Skulle ut och fotografera lite i lördags tänkte vi, men hade inga underställ med oss, så det var alldeles för kallt för det. Dessutom på Mälaren, så det var ju lite småkyligt då. Sen var det nån som hade ramlat på isen och ambulans hade precis kommit dit när vi kom. Så allt kändes bara kallt och mindre bra. Köpte däremot en klöspelare åt katterna. Soffan har agerat klooffer ett bra tag nu och det blir ju inte direkt snyggt... Men de tvärdiggar den där så soffan får numera va ifred faktiskt. Kanon!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()