Jobbhelg

Jag skulle jobba fredag-söndag den här helgen. Men imorgon blev jag ledig istället, för jag har snuvat en hel del idag och förkylning vill man inte ha på jobbet. Så hemma blir det alltså. Men det känns rätt skönt faktiskt. Behöver en ledig dag...

***
Hoppas ni haft en fin helg so far och att morgondagen blir mysig! Nu ska jag släcka och blunda, trots att klockan inte är så mycket. Men som ni vet... jag har lite att göra om dagarna, så jag är rätt sliten. Gonatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Men tjena...

Eller hur att jag pallade med träning idag. Nä. Den där powernapen bestod av lite slumrande i 40 minuter ungefär. Sen dess har jag mött Alex efter hans jobb och passade på att handla, haft en halv svimningsattack, troligen pga blodtrycksfall precis vid matlagningen och sen bara pallat med att sitta i soffan. Hoppas bara att jag fått med mig tillräckligt med kunskap inför tentan nu...

***
Ni kan väl hålla era tummar för mig imorgon, säg... mellan 8.15 och 10.30 ungefär? Då lär jag vara klar...

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Powernap... over and out!

Tänkte nu ta lite av Netts råd att bara vara jag och andas lite... Pluggat 9-14 och känner mig helt fullsmockad. Men det känns rätt hyfsat inför imorgon iaf. Vilan innebär för mig en stunds powernap, förhoppningsvis med en katt liggandes på magen. =)

***
Hoppas ni har en skön dag!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Toner saknas...

Snart blir det natta... Men ska duscha och se Cougar Town först. Så tidigast 23 antar jag. Åter en potatismos-hjärna idag. Ska bli skönt att ha gjort den där tentan på torsdag. Hade dock glömt bort att det är receptionsmöte på kvällen efter tentan... Kanske är det bra iofs, blir inte lika pressad att kolla vad jag skrivit rätt om. =)

***
Jag önskar mig en ny toner till skrivaren förresten. Nån som har en extra i bakfickan som den vill ge mig? ;-P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

180%

Dålig sömn (katthelveten...), föreläsning 10-13 och plugg 13-17. Kom hem, Alex hade fixat mat. Underbart! Om en timme ungefär ska jag byta om och traska iväg till Friskis. Man skulle ju kunna tänka sig att jag inte alls orkar det, men faktum är att jag verkligen ser fram emot det, för där får jag rensa hjärnan lite. Allt som har med tentan på torsdag att göra kommer att vara som bortblåst ikväll. Skönt! För imorgon drar vi igång igen kl 10 och kör så länge vi pallar. Sen kvällsföreläsning på det.

***
Jag har inte nämnt att jag har en sysselsättningsgrad på omkring 180% i vår eller...? =O

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Gore-Tex-boots

Det är så bra! Råkade på rean hitta ett par helt vanliga svarta stövlar som är SKÖNA! Grymt nöjd! Att de dessutom är i Gore-Tex gör ju saken ännu mer fantastisk. Så medan mina härliga brudar klappar omkring för att undvika regnpölar kan jag bara traska rakt igenom dem med mina vattentäta pjucks! Livet är allt bra fint ibland. De små sakerna, som gör så mycket. =)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Terrordamen??

Idag har det städats här hemma. Och så passade vi på att vädra lite också. Rätt skönt.

***
Fick med Alex på en liten promenad, sen var det bara att luncha för att sen dra iväg på ett spin-pass på medelnivå - INTE det bästa sättet att börja spinna på den nivån efter att inte ha gjort det på en sisådär 3-4 veckor. JISSES!! Jag är genom-mör i benen och hjärnan känns som överkokt potatis... Försökte mig på en liten powernap, men somnade aldrig till. Så kan det gå...
***
Nu fixar vi middag och sen blir det Melodifestivalen. Orka nåt annat... näe, faktiskt inte.
***
Det är för övrigt jättekallt... tycker åtminstone jag. Alex meddelade mig precis att om man tittar in genom fönstret så kan man tro att det sitter en terrorist och smyger framför min dator - Jag har huvtröjan dragen över huvet med håret utstickande:

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bara att spola förbi...

Det blev lite otippat ett väldigt hektiskt dygn. Eller vad man nu ska säga.

***
Hoppade in extra inatt, så började jobba 22.15 igår, slutade 8 imorse. Visserligen sovande jour, men när man inte är van att sova på ett ställe... ja, ni vet. Jag sov väl en sådär 3-4 timmar kanske. Sen handlade jag på vägen hem, åt frukost och duschade hemma innan det var dags att bege sig mot universitetet för lite pluggande med två ladies. Kom dit runt 11 och körde ända till jag började dagens arbete som ledsagare. Åkte därifrån vid 17 efter en promenad och matshopping för hennes del. Sen tog jag mig dit med bil själv efteråt, för att jag kände mig förtjänt av chips och dipp och Alex va sugen på Fazers blå... =) Parkeringen var sjukt full, men jag tog mig igenom affären på 10 minuter ändå, mäkta imponerande!!
***
Vi åt en fantastiskt god middag, a´la Kronfågel DELi - fetaost och örtkryddad kycklingfilé. Rekommenderas varmt! Till det blev det HOT Bearnaise med tomat och chilismak. Och HOT var den... Hehehe... Och så fullkornscouscous och vitkålssallad. Mycket gott alltså. Var osäkra på kombinationen, men det behövde vi minsann inte vara (man får va glad för det lilla).
***
Nej nu ni. Nu är det snart dags att inta soffläge för att först se första avsnittet av Vampire Diaries för säsongen. Efter det ser vi på Let´s Dance efter att ha pausat programmet en timme. Bara att spola förbi reklamen sen! Jahooo!!!
***
Trevlig kväll på er!!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Pyssel och kärlek <3

Idag har vi gjort klart bilderna för kalendern... sent, jag vet. Men men, det får gå ändå. Skickat iväg för framkallning och nu är det bara att vänta på att klistra lite. =)

***
Passade också på att fixa en extragrej med den här:
***
Min Alex är för övrigt alldeles fantastiskt bra på att skriva. Och eftersom han var rätt skadad på alla hjärtans dag så fick jag den här texten som present: http://rysktte.blogspot.com/2011/02/ill-do-it-for-you-honey-baby-cant-you.html
För mig känns det som att en present inte kan bli så mycket bättre än så...
***
<3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fantastiskt!

Vi kom ut en sväng igår. Jag fick hjälpa herrn i huset med påklädning och att sko fötterna också. Men det var det värt. Blev väl visserligen ingen bamsegrej, men vi fick lite handlat och framför allt fick han se lite av världen utanför lägenhetens dörr... Det var välbehövligt. =)

***
Idag har jag varit ute på promenad med en tjej. En timme i -7 var faktiskt inte så iskallt som man kan tro. Jag var faktiskt t.o.m. varm om händerna! Och så fort man vände ansiktet mot solen så blev man alldeles varm i själen. Härligt!
***
Det är rally-feber i Karlstad just nu. Ramper och stor bildskärm på Stora torget och där visar de från rallyt mm. Jag har inte helt stenkoll... Men det är säkert roligt. Inte tillräckligt roligt för att JAG ska gå dit för att se det, men säkert för en hel del andra.
***
Middagen tillagade jag redan i förmiddags, för den ska tydligen va som godast när den fått stå ett tag. Så ingen matlagning kvar för dagen heller. Skönt! Det är bara att börja läsa nu då. Inga ursäkter... *pust*

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grejardag

Förytdligande angående gårdagen... Jag var med Alex på akuten hela kvällen och var därmed tvungen att flytta på första passet. Det blir idag istället.

***
Lyckades imorse flytta bilen från gatan in på parkeringen. Kom knappt ut från platsen på gatan, men på parkeringen hade de precis plogat, så där var det lätt som en plätt. =) Skönt!
***
Eftersom A nu är hemma med i princip oanvändbara armar så är det jag som sköter allt, nästan. Men det gör inget, för vi har precis fått vår nya spis, den är använd redan faktiskt! Alex lyckades, medan jag var nere i tvättstugan, att göra en vansinnigt god risotto. Men man kan ju även säga "Risotto är ju risotto", precis som Fredrik i Solsidan sa... Bara för att jävlas. Hehehe... Närå, den var faktiskt mycket god!
***
En till sak som är bra är att vi avkalkat kaffebryggaren också. Det ska tydligen va bra att göra lite då och då. Och nu passade det så bra att göra det. Och framför allt kom jag ihåg att göra det. Är väl mest det som påverkat att det inte blivit gjort tidigare om jag ska va ärlig. =)
***
Ikväll gör vi som en hel del andra i landet och tar och tuggar i oss tacos. Ska bli gott. Perfekt mat att fixa när man inte orkar krångla så mycket och det stod dessutom redan som inplanerad maträtt på vår 4-veckors-matsedel.
***
Vet inte om jag behöver påpeka detta... men visste ni att det snöar? ;-P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Eller så fortsatte dagen va kass...

Jag som tyckte att jag började få ordning på dagen förut. Men sen kom Alex hem och skulle parkera efter dagens massiva snöfall. Och det hade inte plogats på parkeringen, så det var svårt, moddigt och halt på samma gång. Så jag gick ner och hjälpte till att skyffla bort den värsta snön, lägga ut grus och sen skulle jag köra och han knuffa på. Det är dessutom uppförsbacke till parkeringsplatsen ska tilläggas. Det gick rätt bra en bit faktiskt, men sen tog det tvärstopp och jag tänkte backa lite. Så jag öppnade fönstret och denna konversation uppstod:

T: Jag måste backa lite, akta dig!
A: Axel ur led!
T: Vafaaan???
T frilägger och drar i handbromsen och ut i snön... Springer fram till A som ligger som om han gett upp för gott det här med att knuffa på bilar.
T: Vilken är det?
A: BÅDA TVÅÅ!!!
T: Vafaan??? Vad ska jag göra??
A: Jag vet inte... försök lyfta mig lite?
T: Shit... okej.
T lyfter lite, A förflyttar sig något och lyckas poppa en axel rätt igen. Den andra gav inte med sig alls och A blev blekare och blekare med ögon som tårades.
***
Jag har aldrig sett honom så blek och förstörd. Det var hemskt! Och han mådde illa, såklart. Konstaterade snabbt att jag aldrig kommer få in honom i bilen, så ringde 112 (vad gör man liksom?). Flyttade bilen till gatuparkering istället och inväntade ambulans. Sen fick jag åka dit. Tog inte alls så lång tid, bara strax under tre timmar. En av de kortaste turerna på akuten som jag varit med om... Men allt såg bra ut efter röntgen och ortopedläkaren som tittade på A var skojig och tjäck, så det var en rätt okej tur ändå, om man ska se det ur den positiva sidan. Och det får man väl ändå försöka göra. Men han ska va hemma minst en vecka sa doktorn. Ja hej och hå... Aldrig är man beredd på sånt...
***
Det blir för övrigt soffsömn för A inatt eftersom han tror mer på det än att försöka ligga på någon sida alls i sängen. Och ligger han på rygg kommer han snarka sönder sin hals och mina öron. Jag erbjöd mig att sova på soffan, men han kände att han får mer stöd för axlarna där och att om han inte somnar är det bara för honom att dra igång TVn, så jag gick till slut med på det. Vad gör man liksom?

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Störig morgon, men det går ändå

Usch vad jag ogillade den här morgonen. Det som startade de dåliga sakerna imorse var när Pixie skvatt till och gjorde en rivstart på magen... Sen blev det stopp i toan, sen halkade jag på väg till OK där Sara skulle hämta mig. Fler saker som hände på vägen till OK var att jag två gånger höll på att bli påkörd- Första gången av en till synes vresig och grinig kvinna som absolut var tvungen att köra framför där jag gick och inte bakom, trots att hon i och med det körde på fel sida av vägen, andra gången av en yngre kille som drog på tvärniten och släppte fram mig i det otäcka snövädret. Man har ju tydligen lite förutfattade meningar, för jag hade lätt gärna trott att det skulle vara tvärtom, just i dessa två situationer...

***
Föreläsningen var bra, rakt på sak och informativ. Inga krångligheter direkt. Skönt, med tanke på att jag var hur trött som helst och hur irriterad som helst efter morgonens bravader. Slutade dessutom tidigare, så jag passade på att köpa gamla tentor för att plugga på. För nu är det bara två veckor kvar till tentan. Sen är det bara B-uppsatsen kvar på kursen. Men måste naturligtvis samtidigt plugga på JÖK:en också. Jah, men det ordnar sig. Hittills mest repetition, så det känns okej.
***
Hemma igen så försökte jag mig på att spola några gånger, men det hände ingenting. Så det kom en snubbe från vårt bostadsbolag och gissa vad som händer? Han spolade, och allt försvann! Kändes så töntigt att han kommit hit och bara behövde spola. Men men... det var ju inte så lätt för mig att veta att det plötsligt skulle funka igen, efter spolning nummer 17, men inte efter nummer 16. Eller vilka nummer de nu hade, det spelar ju ingen roll... ni fattar min poäng. Aja, men nu hoppas jag att det inte blir mer krångel... Spis får vi ju ny imorgon, så det blir nog fiiiiint. =)
***
I tisdags fick jag jobb som ledsagare förresten. Ska göra mitt första pass ikväll. Tror det blir bra, det verkade så när vi sågs då. Men eftersom jag börjar 17 så tycker jag inte att jag vill äta mat innan, snarare kanske en frukt och en macka eller så. Så Alex får fixa käket. Som kompensation har jag istället diskat. Hade inte varit så duktig, men det var inget mount everest i alla fall... Det fortsätter gå åt rätt håll! Yeyy!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pälsbollarna ska väck...

Idag tog vi äntligen tag i katternas pälsfällande. Det har varit grymt senaste tiden. Tussar överallt, på bordet, i maten, under vågen, bakom dörrar... you name it! Alex började lite försiktigt med att borsta Sencha, men det hände inte så mycket. Så vi duschade båda två istället. De ser inte så glada ut, och dessutom ser de inte kloka ut eftersom de är just - blöta katter. Blöta katter ser rätt roliga ut... =) De här bilderna är dock tagna när de redan hunnit torka en del... Sencha nästan helt torr med sin korta päls.

***
Pixie tyckte inte att hon blev ren, snarare smutsig av duschen. =P
***

Sencha funderar nog på vad nästa jävulstyg ska vara...
***

Här ser man faktiskt att Sencha också va lite blöt. =)
***
Nästa grej på dagordningen är dammsugning... Fick ställa in kvällens bravader pga förkylningen. Huvudvärk som spränger sönder min hjärna snart. Eller, så känns det i alla fall.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Halvbra leder till helbra!

Här ska vi få en ny spis, för just nu fungerar bara två av fyra plattor... Eller, de där som "inte fungerar"... de fungerar, men bara på högsta värme. Det gör mig inte så glad. För enda gången man behöver högsta värmen är om jag ska koka tevatten. Och tevatten kokar jag aldrig eftersom vi har en dubbelbryggare nu för tiden. Så över helgen får vi klara oss med två plattor. Men det gick snabbt vill jag lova. Ringde och felanmälde vid 12 och 1½ timme senare va en snubbe här och tittade på det. Han konstaterade att det inte är nåt att göra åt, utan bara att sätta in en ny. Inte mig emot. Jag tycker om nya och fräscha spisar. =D

***
För övrigt vill jag berätta angående förra inlägget: Jag har diskat nyss. Inget berg, bara en helt vanlig dags disk. Hurra för mig! Se hur länge det håller i sig... Hehehe

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Monster!!

Hur lyckas man? Egentligen? Vi är hopplösa här hemma ibland. Jag säger bara det... För det vi är hopplösa på är disk. Disk, disk och en massa disk. Man låter bli en dag... sen råkar man låta bli en dag till. Och så är berget ett faktum. Och vem vill diska ett diskberg?? Inte så många vill jag tro... Men idag tog jag tag i det. Det tog ungefär 45 minuter. Och då pratar jag om vända nummer 1 bara. Var nämligen tvungen att ta en vilopaus, dels för att jag blev varm som tusan, dels för att diskstället blev överfullt. Sen var det bara en full diskho till att ta itu med. Och den är borta nu. Och när jag ändå höll på i köket passade jag på att ta spisen också. Nu känns det som att jag stått med händerna i lacknafta eller nåt. Men skyll sig själv. Och varje gång säger jag till mig själv att försöka diska åtminstone en gång varje dag, så slipper man detta. Men vem lär sig? Inte jag... och inte Alex... Så vi kör väl på med monsterdiskarna framöver också antar jag. Ville bara säga det. ;-P

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Herr Axel

Många tisdagar är konstiga tisdagar nu för tiden. För det mesta har jag nämligen föreläsningar 8-11 och 18-21. Alltid 18-21 faktiskt. Så även idag. Så nu har jag kommit hem och jag har ätit lunch. Vad gör man sen? Jag vet en himla massa saker jag ska göra. Idag iallafall. Jag ska nämligen laga middagen, sen ska jag ila iväg och hämta Alex när han slutar kl 16, sen ila hem och äta tillsammans, sen köra honom till hans andra jobb och sen vara på universitetet igen kl 17. För idag har vi en extra föreläsning på kvällen. Hmmm...

***
Förresten trodde jag att jag skulle bli dyngsjuk efter den här fjällresan. Lilla mor var nämligen genomförkyld... Och så barnbaciller såklart. Och vad hände tror ni? Jo... jag fick dyngont i halsen på söndag eftermiddag. Igår vaknade jag och kunde knappt svälja ner vatten. Men sen då? Såhär är det just nu: Jag har mindre ont och jag mår bättre överlag igen. KAN det verkligen vara så att jag inte blir jätteförkyld?? Hur ofta händer det när man umgåtts nära såpass förkylda människor och sen får ont i halsen själv? Nej... jag ska inte ropa hej än... Men jag håller tummarna och positiviteten flödar, så ska det nog gå bra. =D
***
Det var för övrigt en väldigt underbar helg i fjällen. Behövde verkligen få bara vara... Lite otur kom ju med på köpet såklart... För Alex ramlade så illa att hans axel hoppade ur led nästan högst upp i backen... Och hade jag vetat hur det såg ut där uppe hade vi inte valt den backen som första... Men nu blev det så, tyvärr. Hur som helst, man får va glad att det gick bra ändå. Och dessutom fick han ju faktiskt åka scooter, som han ju så gärna ville göra. Bakom en snubbe, men ändå. Scooter nerför en slalombacke... =) Sen va pappsen lite busig och kallade honom för Axel istället... *hehe*
***
Bastuvärlden var också helt underbar! Massa olika sorter och vi testade dem alla. Såklart. Testade dessutom naturligtvis tropiskt regn, isregn, skyfall (dra i ett snöre och få en hink kallvatten över huvet), gick i kallvatten, sen varmvatten, runt runt runt. Vet inte hur många varv, men det ska ju tydligen va bra för cirkulationen mm. Höll på att frysa ihjäl första vändan i kallvattnet, men sen gick det bra, det va till och med riktigt skönt. Det sista vi gjorde vara tt lägga oss i en varsin relaxstol med cider/öl i handen och spana ut över de upplysta backarna. Jag höll på att somna kan jag säga. Huuur skönt som helst. Rekommenderas varmt!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()