Återhämtning

Snart är det dags att påbörja sommarjobbandet. Känns faktiskt helt okej efter att redan ha träffat alla mina bästa inom loppet av tre veckor. Boostat upp energinivåerna riktigt ordentligt på det sättet. Sen har jag ju nån vecka att ta igen mig innan skolan börjar också, så det ska nog gå bra. Det är verkligen mycket värt att ha haft den här tiden ledigt. Sen 7 juni har jag verkligen fokuserat på mig, Alex, våra familjer och vänner.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bästa starten på juni!

Det har hänt mycket på sistone. Mycket roligt! Här kommer en sammanfattning.

***
1. 1 juni - Vårterminens sista tenta är avklarad, nu väntar jag bara spänt på reslutatet.
2. Direkt efter tentan drog jag iväg till Hällefors för att träffa två underbara kvinnor, nämligen Johanna och Linnéa. Det var längesen vi sågs alla tre och det var ett riktigt kärt återseenden med många samtalsämnen att ta upp. Hur mysigt som helst!
3. På morgonen den 2 juni stack jag, mamsen, pappsen och lillebror till Stockholm för att umgås med storebror och hans familj. Tyvärr sträckte jag mig (eller nåt liknande) i nedre delen av ryggen på morgonen och blev rätt stillasittande som följd under hela helgen. Men hur som helst så var det jättehärligt att äntligen komma dit igen, 10 månader efter förra gången jag var där... Katastrof! Alex var tvungen att jobba klämdagen, men han dök upp sent på fredagskvällen.
4. Den 6 juni jobbade jag ett nattpass för att sedan vara ledig i två veckor (som det ser ut i alla fall).
5. Alex efterlängtade semester satte till slut igång och jag gjorde mina två sista ledsagarpass för terminen. Va rätt skönt, inte för att jag har något emot det, utan för att jag kände att jag behövde några hellediga dagar.
6. Den 9 juni var det då dags att bege sig mot Hällefors igen, med packning för studentfirande, myskväll med härliga vänner och en husvagnsövernattning vid en fiskesjö. Annorlunda packning för oss det... Men det gick.
7. 10 juni - hela dagen fullbokad! Kom iväg mot Karlskoga för att fira J´s studentexamen. Vi kom dit en timme innan utsläppet och fick en klockren parkeringsplats, gick in till stan för en kopp kaffe och sedan tillbaka för att se henne springa ut. Vi stannade även kvar för att se kortesen genom stan, sen till hennes mamma för mat och fika. Vi åkte därifrån vid 17.20. Tur att jag hade meddelat Lena att vi troligen skulle bli sena... För sen var det bara att vända i dörren hos mams och papps för att dra till Lena och Anneli för den där vänkvällen. Mat och fika och massa prat och skratt förgyllde min kväll. Annie och Sofia fanns också på plats, alla med respektive utom Lenas som befann sig på hemmaplan. Men det var riktigt skoj! Inte ofta vi får till så många samtidigt tyvärr.
8. Vi åkte den 11 juni ut till den där fisketjärn och rådde om våra själar med naturens under, som började med strålande solsken och gassande värme, till moln och någon regnskur, till mullrande åska på håll och till slut blixtar, åska och ösregn som vällden över husvagnen. Men inte gjorde det mig något... Nej, jag älskade varje sekund! Att lyssna på regn som smattrar på husvagnstaket är något så otroligt rogivande för min själ. Vi fiskade hur som helst och det nappade lite då och då, men det mesta vi fick var ett par grenar och nån gammal kvist. Jag var nöjd med dagen ändå.
9. Vi var uppe runt 9.30 på söndagen och började fiska direkt efter frukost. Efter en stund kom mams, papps och lillebror och vi åkte över till andra sidan av tjärn för att fiska där istället. Det tog några timmar, men till slut fick Alex upp den första fina regnbågslaxen. Bara en minut efter fick pappsen upp en liten abborre. Sen tog det mindre än en timme så fick pappsen upp en stor regnbåge och jag kände att det borde bli min tur snart... Men inget hände... Vårt fiskekort skulle snart gå ut, det var i själva verket bara 5 minuter kvar av tiden när jag och Alex gick ner till vattnet där spöt stod och jag bad en stilla bön till fiskarna att vara så snälla att nappa så att jag också kunde få brottas med en fisk (vilken som helst) och känna litel ycka och stolthet över mitt nyfångna byte... Och minsann!! Bara en halv minut senare började det rycka i fiskelinan och jag tog tag i spöt och satte igång kampen. Och nog var det en fighter jag hade på kroken! Den släppte efter, drog iväg, släppte efter, drog iväg... och höll på så hyfsat länge. MEN! Jag vann fighten och vi fick med oss alla fiskarna hem.
***
Nu är fiskarna rensade och uppdelade och ligger i frysen allihop, utom abborren som jag åt upp igår kväll, eller ja... lite av den i alla fall. Men gott smakade den. Och gott skall även regnbågarna smaka när jag mumsar på dem! Tror att en hel sida ska få stå för menyn på fredag när mina SPA-flickor kommer på besök... Kan man få en bättre start på ledigheten?? Nä... inte för min del åtminstone! <3<3<3

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()