Växlar lite

Just nu kommer jag inte in på resdagbokens hemsida, så det får bli uppdatering här istället.

***
Var ju tvungen att köpa några extra handdukar och sånt igår, så idag tvättade jag dem, tillsammans med lite annat då såklart. Torkar nog rätt snabbt om jag får gissa. Jag har skickat mitt nya nummer via facebook till ett par personer. Saknar ni det, maila mig gärna så skickar jag det. Det är hyfsat okej pris att skicka sms mellan Sverige och Namibia, runt 1 krona kostar det. Däremot är det svindyrt att ringa, så det får bli Skype isåfall.
***
Har skrivit klart (man är ju egentligen aldrig klar, men typ) intervjuguiden nu. Så jag slappar inte bara i solen. ;-P Tror det blir bra sen, många frågor har jag. Tänkte väl försöka dra igång arbetet på måndag eller så. Jag försöker fortfarande vänja mig vid att jag är här och deras dialekt. Ibland är det jättesvårt att hänga med. Och så är det ju som sagt en salig blandning av bakgrunder som trängs här.
***
Jag sov som en prinsessa inatt också. Pallade inte att hänga med på restaurangen, så blev kvar hemma. Släckte lampan strax innan 22 (Vi ligger en timme efter er i Sverige... eller var det före? Det snurrar... men jag tror efter). Vaknade också en vettig tid, så snart är jag nog ifatt.
***
Det kommer ett ganska stort gäng tyskar ikväll som tydligen vill skaffa visum för att vara volontärer. Så det verkar som att det blir Home Affairs imorgon. Köa några timmar för att få en stämpel i passet. Lovely! Gäller att komma ihåg att ta med alla papper då...
***
Utanför, på gården, arbetas det för fullt. De har hållt på och ordnat en bar, så igår kväll trodde vi det blixtrade, men det var svetsen som gick på högvarv. Det är roligt, de har hängt upp två sandboardbrädor som taklampor i baren. Ser riktigt häftigt ut. Det har spacklats och grejats mycket tydligen. Kommer nog bli riktigt snyggt sen.
***
Nej, man får väl ta och ordna sig lite lunch antar jag.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Resdagbok

Jag kommer skriva mer på resdagboken.se/m/thereseschartman nu än här. Känns bara som dubbelarbete att skriva på båda sidorna. Men kanske dyker det upp några inlägg här med allt eftersom. Men nu när jag ändå sitter och skriver kan jag ju passa på att uppdatera lite.

***
Åkte med ägaren och några anställda in till stan och ett shoppingcentrum där för att köpa de där första nödvändiga grejerna som man saknar när man precis kommit till ett nytt ställe. Så det blev storhandling av matvaror, några nya handdukar och ett kontantkort till mobilen. Kom tillbaka nyligen och då trillade L in för lite snack och lämnade även sitt mobilnr så jag kan få tag på honom när han ändå är här nere.
***
De som jobbar och bor här på Wadadee är riktigt härliga människor! Är verkligen jättenöjd med detta ställe som mitt hem borta. En salig blandning av svenskar, norskor, kanadensare, tyskar och namibier finns här. Som exempel. =)
***
Ikväll står restaurang på schemat med gänget, då en av norskorna åker hem snart. Så hinner inte lära känna henne antar jag. Inför denna kväll behövs dock en liten vilopaus och lite sånt här slappskrivande. Ska lämna mitt nr till min kontaktperson också.
***
Hoppas ni har det bra där hemma!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

3 dagar kvar

Resfebern har inte satt sig så hårt i psyket än, inte vad jag känner i alla fall. Däremot hade jag krypningar i hela kroppen igår, kunde inte stå stilla när jag jobbade. Nu är jag för övrigt klar med jobbandet innan sommaren. Hoppas på nytt ganska snart efter jag kommit hem.

***
Hotspotdagen blev för övrigt riktigt lyckad. Träffade flera jätteintressanta företag/organisationer och kommuner. Kände knappt igen mig när jag sålde mig själv till dem jag tyckte var intressanta. Jag har nog bättre självförtroende och koll på saker än jag kanske trodde. Alltid ett gott tecken! Nu längtar jag efter mitt framtida jobb, var det än må ligga. Men jag spejar uppåt och åt väster just nu... =)
***
Nu vore det läge att börja packa ner saker i resväskorna, så det ska jag göra efter frukost. Hoppas ni har en fin dag!
***
PS: Det kommer vara runt 24 grader när jag landar på tisdag!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Känsloblogg

Som ni kanske märkt har min blogg i princip legat nere ett bra tag. Jag vet inte riktigt hur det kommer bli i fortsättningen heller. Åker iväg på mitt livs resa på måndag, alltså om 7 dagar. Jisses! Ett av mitt livs största händelser kommer att ske där också, då jag ska få min Alex till äkta man. Känns pirrigt, nästan som en nyförälskelse faktiskt. Och alldeles fantastiskt! Vi har ju vetat om länge vad som ska hända, men inte när. Det har alltid varit "längre fram". Men nu är vi nästan där, det är helt sjukt vad fort tiden går...

***
Detsamma gäller egentligen utbildningen. I torsdags lättade en väldigt tung sten som legat och gnagt i min själ. Då lämnade jag och studiekamraten in våra uppgifter till C-kursens teori- och metodavsnitt. Och jag har gjort mitt sista arbetspass som personlig assistent för våren. Och snart även mitt sista arbetspass i Friskis reception för våren. Nu är det två dagar kvar till Hotspot-dagen och när väl den är genomförd är det BARA C-uppsatsen kvar, sen är jag KLAR! Då kan jag titulera mig personalvetare med inriktning arbetsrätt och sociologi. Känns helt fantastiskt! Och dessutom har jag ju redan titeln SPA-konsulent.
***
Jag vill härmed klappa mig själv på axeln och tacka för väl genomfört arbete de senaste 3 åren. Mycket har hänt. Jag har träffat mannen i mitt liv efter många och hårda missar. Jag har tillsammans med denna man upplevt glädjen och frustrationen som våra katter gett och ger oss. Vi har också tillsammans kämpat oss igenom en misslyckad påbörjad graviditet som förstörde delar av mig, både kroppsligt och själsligt. Det tog hårt, trots det oplanerade i det och trots att vi inget visste förrän jag var tvungen att åka in akut och opereras.
***
Jag tror att det här var tänkt och planerat för mig ändå. Många är gångerna jag känt att enda vägen är upp... och dit har jag alltid tagit mig, efter varenda gång. Och nu är jag lyckligare än någonsin. Hade inte det där sjukhusbesöket blivit tvunget så hade jag inte suttit här, en vecka från mitt livs resa. Då hade jag suttit här med en annan resa framför mig, men den tar vi senare! Nu är det fullt fokus framåt och vidare. Hänger ni med? =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()