Hemma med sex hål i magen

Puh... vilken pärs! Kroppen är otrolig egentligen. Jag är helt slut, kom hem för ca 30 minuter sen. Skaffat mig en bra vän. Nu vill jag bara vila, kanske också somna lite. Återkommer, men då vet ni att jag är hemma iaf.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Dagen innan... =S

Idag har jag hållt på hela dagen. Vart på stan och kikat på matmarknaden, det var riktigt trevligt tycker jag. Synd att jag inte hade mer stålar bara. Efter det gick vi hem igen och började tvätta. Lagade mat, satt och tog det lugnt ett tag. Sen fick jag lite småpanik och kände mig tvungen att hitta på nåt för att slippa bara sitta och tänka på morgondagen... Så jag ringde yngsta morbrodern och sen åkte vi dit och hälsade på. Kom hem strax efter 20, sett Wipeout nu. Nu ska jag snart duscha... sen ska jag bara sova bort natten, hoppas jag. Man kan ju ha lite svårt att sova kanske? Jag hoppas iaf på sömn... jag tror jag får lite. =)

Nu vill jag försvinna, så det gör jag. Jag skriver när jag är pigg igen... framförallt när jag är hemma igen. =)

Hoppas ni får det gött i solen, ni som kommer ha chans att vara ute i den!

Ciao!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Sjukhus och utevistelser

Jahapp... då var dagen över kan man nästan säga. Jag är helt slut! Nästa fyra timmar på sjukhuset, tur att det fanns en rolig prick att tala med. Och han ska även ligga på samma avdelning som mig efter sin operation på måndag. Perfekt, slippa bara ha tråkigt och äta tråkig mat. Om mat förresten... Blä!! Jag fick jävla falukorv (!!!) till lunch där. Jag A V S K Y R falukorv!! Men men... man fick en banan till också, så det gick väl ändå.

Jag ska iaf opereras kl 8 på måndag morgon. Jag är först ut tydligen. Ganska skönt tycker jag, så slipper jag fundera på det hela morronen. Ibland har man tur... Alex (min ängel) ska då köra dit mig så jag slipper gå, för att cykla är inget alternativ, inte att gå heller... jag kommer va så nervös att jag kommer klättra omkring på väggarna på söndag kväll... Han ska också köpa Descutan åt mig imorron (se om han kommer ihåg...men det tror jag... :-P).

Sen träffades vi iaf utanför Livskraft och jag visade honom lokalerna och maskinerna på gymmet. =) Sen cyklade vi till Pizzeria Akuten (för hör och häpna; Tess var så vansinneshungrig att jag kunde misstas för en sur gammal trasa)... Där åt vi oss glada... eller ja, A var ju redan glad, men jag återfick lite av min charm efter intagandet av foooooooooooooooood. <3

Cyklade vidare hemåt och var här en liten stund, sedan blev det promenad på 1½ timme. Fast då satt vi och filosoferade några ggr på nån bänk vid älven, mycket trevligt. Jag behövde det lätt... för att slappna av i mitt hysteriskt nervösa tillstånd efter allt de berättat för mig på sjukan under dagen... Kom hem vid 20 och då kom jag plötsligt på att jag måste ju för satan ha matlådor till mina två heldagar på jobbet, så det fick bli snabblagat, t.ex. spaghetti och köttfärsås. *nöjd*

Sen ringde jag mams och papps och berättade när jag ska in till sjukan på måndag osv... Och då fick jag också veta att Mr Brum Jr inte alls är så sjuk som jag trodde han var. Han behöver inte opereras han inte... minsann... jag som trodde han skulle ha lite sympatioperation med mig... men ICKE!! Satans... Fast det är ju skitbra, för förhoppningsvis får papps väl pengar tillbaka på kopplingen som han köpt... *krafsa huvud*

Nu sippar vi lite champagne... vardagsgrej för oss... :-P

Vilodags... 8-21 imorrn... work it is!! Ciao!!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Igår gjorde jag det här:

Först lagade jag godis. Grovhackade salta jordnötter som jag blandade ner i 200g 70% choklad. När det var blandat hällde jag sedan över 100g vit choklad. Det blev inte så effektfullt som jag hade önskat, men lika gott ändå. Fabulous!!



Här var de fortfarande varma, de små godbitarna.



Och här på väg in i kylen. De blev ännu godare när de är kylskåpskalla! Smaskens!!




Det blev en banan/exotisk smoothie till kvällsmat sen. Himla god var den. Och lagom mättande. =)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Färdigstädat *nöjd*

Sådärja. Jag har varit klar ganska länge faktiskt. Men det tog ungefär tre timmar, med två pauser på 10-15 minuter mellan varven. Sen blidde det dusch och mat. Enkelt, bara köttbullar, pasta och en liten sås jag joksade ihop.

Min Boxer är lite tjurig idag också. Det gillas inte så mycket. Drog ur sladden och satte i den igen. Får se om den är gladare nu. Funderar på om jag ska se Greys ikväll... Jag har inspelat från förra veckan, så måste isåfall se det avsnittet först. Alex kommer om en stund... Dessa val... :-P

Näh, inget annat intressant i huvet som jag känner för att skriva ner... Kanske senare, eller säkert imorron efter inskrivningsbesöket på sjukhuset. =S

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mhmm...

Jag ska städa... det går bra känner jag... inte... MEN, jag har åtminstone lagt in betalningarna för månadens räkningar. Det lyckades jag tydligen inte komma ihåg igår, trots att jag skrev om det och skulle kunna gjort det direkt efter att jag skrivit om det.

Nej, nu kör vi... städat ska det bli, moppa golven ska jag också. Tjohoo!!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Äntligen!!

Jag har nu tagit hjälp av en annan blogg för att få min blogg mer personlig. Jag kan inte annat än länka till sidan, för jag hade massor av hjälp därifrån. Så här är sidan: http://www.designadinblogg.se

Tackar hemskt mycket för att Lari lagt upp den sidan så att jag äntligen kunde få lite hjälp med bloggen. Mycket roligare såhär tycker jag själv iaf. =)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Sovmorgon

Idag vaknade jag 10.37... helt otippat. Vaknde nån gång efter 7 för ett toabesök, sen sov jag till 9 nånting när Alex skickade sms, jag somnade innan jag hunnit svara på det och vaknade sen då 10.37 med telefonen bredvid kudden... hahahaha... snacka om trött?

Jag var en överraskningarnas drottning igår! Och alla överraskningar blev fantastiskt uppskattade. =) Jag älskar att överraska ibland.

Hur som helst... Jag åkte till Våxnäs och BK för att inta brunch med bror och hans familj. Sen blev det Gengåvan där svägerskan hittade en massa trevliga kläder för en liten slant. Second hand äger när det finns bra grejer. =) Sen åkte bror med barnen hem och jag och svägerskan åkte vidare mot Bergvik och shoppade lite. Fanns en hel massa som hon fick tag i. Jag tyckte det var skitkul att va shoppinghjälp. Jag köpte bara en liten grej själv. Tvungen att hålla stenhårt i pengarna nu de sista dagarna innan operationen. Jag tog ut pengar till inskrivningsbesökt nu också. Tjohoo...

På tal om pengar... jag måste lägga till alla räkningar och att de ska dras den 27 från mitt konto. Tur att man kan göra så... För just den dagen ligger jag ju och blir karvad i. Kan bli svårt att betala räkningar då tänker jag.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Det ena och det andra

Mhmmm... ett ganska långt samtal med läkaren såhär på morronkvisten... Först tog jag upp det här med rumpan, arslet, häcken... whatever... Han trodde precis som jag att det är muskelinflammation och jag får vänta/vila ut den. Suck... Sen frågade jag om ögonen... som ju får nåt spunk varje dag och börjar idiotsvida och så rinner det stora floder av tårar ur dem så att jag inte kan se något. Jag måste då ha tag i en servett eller liknande, ibland funkar det med tröja... Det för att kunna torka bort tårarna och samtidigt klia/försöka lindra smärtan av den idiotstickande känslan i ögonen som infinner sig. Jag fick recept på nån tårersättning... får se om det hjälper... De här två ämnena plus att få ett annat recept utskrivet tog alltså nästan 25 minuter att prata om. Snacka om långsamtal med läkaren... Inte lyckas man prata så länge med en läkare annars. Inte jag iaf.

Jaja... igår gjorde jag min första dag ensam på nya jobbet. Det gick så bra så. Tur att andra hälften var hemma, det hjälpte mig mycket. Man är väl alltid lite osäker allra första dagen... =)

Jag kan inte beskriva för er vad himla rätt jag har hittat i kärleken förresten. För jag kan knappt fatta att det finns såna här känslor själv. Och hur allt, precis ALLT kan stämma så himla bra. Jag känner att allt det gamla som trasat sönder mig kan helas med det här nya fantastiska. Jag skojar inte... SÅ fantastiskt är det faktiskt. Och jag kan nog inte vara lyckligare. <3

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Favoritpojkarna samtidigt

Dominic är här. Snart kommer Alex. Kan det bli bättre undrar jag? Mina favoritpojkar... <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Björnbär är nya grejen... =)

Idag gjorde jag björnbärssylt. Fantastiskt vad gott det är med björnisar! Jag använde sylten till havregrynsgröten som jag kokade. Jag köpte KRAV-märkt havregryn med quinoa i. Jag har alltid avskytt havregrynsgröt... Men nu var det faktiskt helt okej, särskilt med björnissylt till.

Fick en bild nyss av en kompis... Det må vara illa av mig att lägga ut den, men faktiskt... Bilden är illa... därför lägger jag upp den ändå. Klaga om ni vill, men jag såg "en annan" bild än vad den egentligen ska stå för tror jag. Fattar ni inte vad jag menar så får ni fråga, men jag tror det går att lista ut ganska lätt...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Väntar

Mhmm... så sitter jag här och väntar ut tiden lite. Jag slängde precis i tvätt i maskinerna. Ska vänta på att de blir klara, sen hänga/köra torkprogram. Under tiden tvätten torkar ska jag ut på staden en vända. Först och främst ska jag lämna blodprover inför operationen, sen ska jag träffa Fihja och kanske Darina. Fantastiskt väder är det iaf. Eller... det var kanske att ta i, men det är iaf bara lätta moln som dyker upp på himlen ibland. Jag kan tycka det är rätt trevligt med moln, för jag har ju redan råkat bli alldeles röd i ansiktet och i urringningen. Helt otroligt va? Men så är det.

Humm... tiden går sakta när man väntar. Inte direkt så jag längtar efter att de ska sätta nålen i mig igen, var ju inte länge sen jag lämnade blod sist heller... Men men, det ska göras iaf. Jahapp... jag får väl hitta på nåt, plocka, städa undan eller liknande roliga hushållsaktiviteter... kanske jag borde diska. Det är ju kul. :-P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Liten dalgång

Man kan inte vara på topp i evighet. Jag har en liten minisvacka just nu. Jobb 22 av 26 dagar kan göra en lite trött... På det har jag fått muskelinflammation i arslet. Proppar i mig Voltaren och Alvedon och är troligen rätt trött av de doserna också. Men tro inte att det räcker, nu har jag även mensvärk på det... OCH - idag kom brevet som jag väntat på i fem månader istället för tre. Jag har fått en tid för operation, den 27 april är den inbokad.

Jag känner mig lite splittrad över det där. Å ena sidan är det ju fantastiskt bra att äntligen slippa magkatarrer stup i ett och allmän smärta som mal i magen/strupen. Å andra sidan kommer jag efter operationen inte kunna varken spy eller rapa... Visst, det är ju skönt för alla andra att slippa höra mina säregna rapar här och där... MEN... det är fan inte så jävla roligt om man har lite smågaser i magen, för då MÅSTE de ut bakvägen istället. Och hur många föredrar fisar före rapar?? Inte fan är det många... Och om jag blir magsjuk så är det bara att vänta ut den för att det ska ut bakvägen det också. Alla vet väl hur jävla skönt det är att bli av med illamåendet när man kräkts ur sig det som måste ut. Inte fan är det trevligt att spy, men nog fan är det gött när trycket släppt från magen... Usch...

Men jag väljer ändå att göra operationen och slippa ha den här fruktansvärda smärtan som dyker upp titt som tätt och stör mig i mitt liv. Undrar om jag kommer kunna äta svartpeppar igen sen? Och undrar om vin inte kommer störa min mage alls i framtiden? Som jag fattat det ska det inte va nåt problem med såna saker efter operationen. Man kan ju hoppas att det blir så också.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

5 år...


Idag tänder jag ett ljus för dig Seppo... Jag glömmer dig aldrig... Jag gråter för dig
ofta, du betyder massor för mig. Hoppas det är bra där du är...

5 år går så fort, men ändå så långsamt. Idag är det fem år sen du tog ditt sista andetag. Fem år... jag kan inte fatta det. Det vill liksom inte gå in. Ibland får jag för mig att ringa dig och kolla läget fortfarande... att titta in och se hur det är. Det är svårt... oerhört svårt...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Påsken

Jahapp... då var det över. Mina tre lediga dagar är nu bortsprungna. Fort gick det... alldeles fööör fort känns det som. Men det var sköna lediga dagar. Den större delen av tiden var helt underbar, sen var det väl nåt bakslag en sväng, men det blev överspelat ganska fort.

Påskafton drog jag och Alex upp till Hökhöjden och spanade ut över Sörälgen och Norrälgen. Som vanligt var det riktigt fint och det fotades också rätt friskt. Var väldigt skönt att komma undan och bara ta några djupa friska andetag där uppe. Otroligt vad vackert det är egentligen...


Norrälgen


Sörälgen


Alex och jag <3


Sen så åkte vi vidare till Grythyttan och tog en titt på Måltidens Hus. Som vanligt togs det bilder där också. Himla fint väder att fota i måste jag säga. Och perfekt värme var det också. =)


Så himla mysigt... =)


Måltidens Hus med Alex framför. =)


Min skugga... Hahaha... som alltid härjar jag...


Tja... efter Måltidens Hus åkte vi in till byn och kollade läget lite. Såg att fönster var öppna hos T och tog en vild chansning att se om hon var hemma också. Och minsann, det var hon! Så var vi där en liten stund, sen kikade vi på huset hon ska flytta in i sen, mycket trevligt ställe verkar det som. Sen skulle hon träffa en tjej en stund, så då gick vi in i kyrkan och kollade lite under tiden. Sen träffades vi vid Neerings och åt fantastisk glass... Efter det var det bara att åka hem och hjälpa till med påskmaten.

Påskdagen träffade vi A, A, L och S... också i Grythyttan och Neerings. Trevligt och soligt var det då också. När vi kom hem var ingen hemma, så vi gick och kollade om de var hos farmor, men ingen där så vi satt och pratade med henne en stund. Sen åt vi igen... och sen tog vi en promenad och tittade in hos faster som inte var hemma, morbror där vi bjöds ¨på fika, men vi drack bara kaffe... rätt fullt i magen... Sen stack vi till mamsen igen och började packa Mercan med våra grejer. Tankade, det krånglade med lite saker innan det väl rullades... Tog en runda till en annan morbror som också ville bjuda på fika... där delade vi på en stor bulle. Snackade ett tag och sen hälsade vi på Seppo, mormor och morfar... Kyrkogården alltså... Efter det åkte vi hem till mig i Karlstad.

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Liten diss...

Jag skulle va seriös och lägga upp bilder på bilddagboken, men det gick tydligen inte idag. Så jag dissar den och lägger upp dem här istället. =) Varsågoda:
 
Här är då söta Dominic med sina nyinförskaffade simglajjor. Finns bara kärlek!!


En potatis som har fått klor... Jag fick ett litet asgarv när jag såg det. Grymt nöjd...


Det finns allt lite krut i lilla damen Emily också, men hon blir väl som hon umgås... Då menar jag i princip alla hon träffar, men framförallt storebror Dominic. =)


Här är en supernice bild jag tog när jag och Alex var ute på en promenad. Jag gillar den iaf.


Ja, som sagt... de är väl rätt lika... Krutbullar. =)


Och den här fullkomligt älskar jag. Guldbild om jag får säga det själv, och det får jag ju eftersom det här är MIN blogg.


En "liten" smiley som jag och Alex gjorde tillsammans. Någon lade till hornen nån annan dag dock.


Jag fick ett antal skrattanfall åt detta också... Det ser ju rätt kul ut, eller hur? Änder som letade efter mat iaf... Ni skulle sett när de sprattlade som tokiga för att hålla sig nere i vattnet. ;-)


Otippad bild, men den är härligt mysig på nåt sätt tycker jag.


Guldsegern för FÄRJESTAD igår firades lite.. bl.a. med detta bubbel...


Ja, här är de... De behöver nog ingen närmare beskrivning?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

SM-GUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUULD!!!!!!!!!



Jag satt och hoppade som en galning i soffan när sista minuterna gick... jag hade pulsen på max... Och så... ljöd slutsignalen och då släppte alla hämningar (som om jag skulle ha några annars...?) och skriket var ett faktum. Det längre skriket... Jag och Alex satt verkligen på helspänn genom hela matchen, eller, han missade ju första 18 minuterna då de två första målen rasade in...

Firade med diverse drycker hos Fihja sen. Och hoppsan jag blev FULL... Tur att jag har en sån fantastisk kille som bäddade ner mig hemma sen... Det dracks nog lite för fort och lite för sent bara. Men det var det värt. Nu ska jag bara övertyga min brukare att hänga på till Stora Torget i eftermiddag och sjunga och skrika och hylla våra hjältar i FÄRJESTAD!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bra grej!!

Om ni är sugna på att mäta upp er löparrunda, cykelrunda eller liknande så finns den här sidan: http://loprundan.iform.se
Grymt bra! Jag har mätt upp några rundor redan och insett att jag är ute på längre turer än jag trodde. Himla bra! =)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Björnbärspaj

Alltså, herre min jävla skapare vad GOTT det är med björnbärspaj. Detta fick jag veta igår då jag för första gången i mitt liv testade att baka en sådan. Och ja... HIMMELSKT!! Titta så fiiiiiiiiiiiiiiiiiin och smaskig den ser ut!! =)



Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Jobb, massage och lång natt

Nu har jag ganska nyligen kommit hem från första delen av dagens jobbande. Går bredvid hos min kommande nya brukare fortfarande. I eftermiddag ska jag jobba hos min nuvarande kl 16-22. Sista schemalagda helgen där nu. Den är fyra pass lång, dvs fre, lör, sön och mån. Den kallas för långhelgen eftersom man också jobbar måndagen. Logiskt o bra. Och sen jobbar jag skärtorsdagens kväll och långfredagen till 15.30. Sen är schemat slut där, förutom ett personalmöte som jag ska gå på för att säga hejdå till mina arbetskamrater. Det kommer kännas lite skumt måste jag säga... =S

I tisdags masserade jag då Fihja, eftersom hon hade så brutalont, men det berättar hon kanske mer om i sin egen blogg... :-P Hur som helst så var det första gången på evigheter som jag masserade någon över huvudtaget. Det gick bra, men jag måste massera mer, för det var skitjobbigt. Usch va kassa muskler jag måste ha... iaf massagemuskler. Jag tycker det är kul också, för jag är grym. =)

I förrgår träffades jag och Love... och det blev en lååååååååååååååååååååååååååååång stund vi sågs... Kunde inte slita oss från varann, men tvingade oss till slut... Så vid 3.35 igår morse så åkte han hem... Vi va ganska trötta igår kan man säga. Och jag hade tvättid kl 7 också... inte kunde jag somna ordentligt efter det heller.. och sen gick jag bredvid på jobbet 14-21 också... Men det var det värt, lätt. Som Alex själv uttryckte det: "Igår var en sån där natt som man kommer att minnas när man är nittio och sitter på hemmet..." <3

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

10-årsjubileum

Japp... personlig assistansenheten i Karlstad har det idag. Jag ska dit en sväng. Det ska tydligen bjudas på smörgåstårta o grejer... Får jag gissa är det säkert räkhelvete i, men jag kan pilla serrni!

Och vilket fantastiskt väder det är idag!! Solen skiner, det är klarblått på himlen och snart kommer det väl några plusgrader till oss också skulle jag tro. Underbart! Jag ska cykla lite idag, till kontoret, sen till nån annanstans, sen till Claratappen för att lämna bort några deciliter av mitt blod. Jag behöver nog förnya lite i kroppen kanske. Det är alltid bra. Men sen måste jag ta det lugnt resten av dagen. Eller nåt... vi vet ju hur jag är... Lugnt... hahahahha, det var lite roligt att jag skrev så, så det får stå kvar.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()