1-årsmiddag

Ja... I onsdags hade vi varit tillsammans i ett år. I fredags firade vi det hela med en supergod middag. När jag var på systemet i torsdags letade jag efter Moebius, rött vin. Hittade det inte, vilket en random man märkte. Ja, att jag letade efter nåt speciellt... Han rekommenderade då ett annat rött som han blivit helt förtjust i. Selvarossa. Så jag köpte det. OCH min gud, jag har hittat ett rödvin som är helt fantastiskt gott!! Tvärimponerad måste jag säga. =)
Hur som helst... Med rödvinet gjorde jag en rödvinssås till entrecoten som Alex tillagade, allt medan potatisen fick fin färg i ugnen... Såhär såg det ut:
Förberedelser av köttet, med vin som sidodryck...


Tiilagningen av rödvinssås och kött


Potatisen fick en trevlig färg, med mycket smak av timjan, vår favvokrydda!


Serverat och dukat


Och så helhetsbilden


Behöver jag lägga till att det blev en underbar kväll och att det smakade fantastiskt? ;-)

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Mmmm... stål... mmmm va gott!

Fy i HELVETE!!

Måste koka vattnet innan man dricker det i en vecka framöver pga förra inlägget... Och kokt vatten mina vänner... det smakar tamejfan stål... Och stål är inte så gott, om man frågar mig... Uäääääk rent ut sagt!
MEN... här finns en halv flaska limejuice och nästan en full flaska citronjuice. Så citronvatten funkar alldeles utmärkt nu, även till spinningen. Nästan lite extra fräscht just på passet. =)
Jag är äntligen tillräckligt frisk för att träna (eller det märker jag väl imorron...). Och jag anser att jag har varit riktigt jävla duktig idag. För här har det jävlar i mig pluggats näst intill hela dagen, med paus för matlagning tillsammans med Alex. Sen drog jag iväg på spinning då. Och osannolikt bra gick det, med tanke på den långvariga avsaknaden av träning. Riktigt bra! Endast en låt var lite trög att ta sig igenom, men resten va bara skönt.
Nu ska jag snart släcka framför ögonen, för jag är rätt trött efter den här dagen må jag lova.
Natti på er!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Lite dåligt med vatten...

Va uppe 7.30 för att blåsan var full. Gjorde det jag skulle och när det skulle spolas så fanns det endast en halv dl vatten eller så... Och naturligtvis inget vatten nån annanstans heller. Så istället för att tvätta händerna blev det handsprit... Lade mig i sängen och försökte sova igen, men ingen lycka med det. Så nu letade jag info om denna brist på vatten. På VF´s hemsida läser man:

Karlstad och Hammarö utan vatten efter läcka

KARLSTAD/HAMMARÖ Stora delar av Karlstad och Hammarö är utan vatten efter ett brott på en matarledning under tidig lördagsmorgon. Uppåt 80 000 personer berörs.
Det kommer att placeras ut vattentankar i de två kommunerna.

 

  • 2010-03-20 06:31
  • Odd Råberg

Karlstads kommuns informationschef Katarina Lindström berättar att man tidigt på lördagsmorgonen upptäckte att vattentrycket hade sjunkit kraftigt i ledningsnätet och att vattentornet på Kronoparken var nära nog tomt.
– Precis nu så berättar de att de har hittat läckan. Det är ett brott på matarledningen till Hammarö, säger hon till VF strax före klockan halv sju på morgonen.
Hon förklarar att man därmed vet var man kan stänga av vattnet och att vattentornet kan börja fyllas igen. Det innebär att Karlstad kommer att få tillbaka vattnet under morgonen och förmiddagen.
Värre är det för Hammarö som riskerar att vara vattenlöst under betydligt längre tid.
Kommunerna kommer att ställa ut vattentankar så att folk kan få vatten till det mest nödvändiga.
VF kommer att rapportera löpande om vattenläckan.

Så nu är det bara att gilla läget och dricka juice istället för kaffe. Tur att vi köpte det igår... =)
Jag undrar dock var de där vattentankarna står... Fast vi kanske inte behöver hämta vatten vi... kanske tar det inte så lång tid att få tillbaka vattnet här i Karlstad...

Tilläggas ska tydligen att det är TVÅ läckor och inte en... I NWT står det nu:

(UPPDATERAD) En stor vattenläcka gör att samtliga hushåll på Hammarö och större delen av Karlstads tätort är utan vatten nu på lördagsmorgonen och förmiddagen.
Vid åttatiden hittades dessutom en ny läcka vilket gör att det kan dröja innan vattnet kommer tillbaka.

Den första läckan hittades vid halv sjutiden på lördagsmorgonen vid Ulleberg i Karlstad. Den är nu stängd, meddelar man från kommunen. Dock upptäcktes ytterligare en läcka vid åttatiden vilket gör att det kan dröja innan vattnet är tillbaka.

- Det är allvarligare än vi tidigare trott. Vi har hittat ännu en läcka så det ser ut som att Karlstadborna inte kommer få sitt vatten tillbaka på hela förmiddagen, säger Katarina Lindström, informationschef på Karlstads kommun.

För Hammaröborna kan det ta ännu längre tid innan vattnet är tillbaka igen. Hur länge kan man inte säga än, men troligtvis kommer det ta hela lördagen.

– Det kan bli långvarigt.

Det rör sig om ett stort brott på en så kallad matarledning. Anledningen till läckorna ska vara tjällossning.

Kommunen meddelar att man kommer att ställa ut tankbilar inom kort på Hammarö där vatten kan hämtas. Platserna de ställs ut på är Gunnarskärsgården, Skoghalls centrum och Ica Lövnäs.


Kanske ska man hämta vatten ändå...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nänä... långsjuk...

Och än idag sitter jag med den förbannade förkylningen. Bara att gilla läget antar jag.

Pluggat en hel del idag. Jag är trött på text, så varför skriver jag här? Hahaha... Fast det är ju en helt annan sorts text visserligen. Hur som helst, så har jag nu tänkt att ligga ner en stund, blunda för ett ögonblick och sen ta mig upp igen för att titta på Grey´s såklart.
Svägerskan ringde och föreslog kryssning i påsk förresten... Så kanske väntar jag en stund med vilandet tills jag tittat runt lite på vilka erbjudanden de har på såna just då... Japp, så får det bli. =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snabbsjuk?

Jag blev igår under dagen krasslig. Väl hemma framåt eftermiddagen hade jag även feber. Det hör till ovanligheterna att jag har feber, även när jag är genomförkyld eller nåt annat som brukar ge feber. Huvudvärk utan dess like, halsont och trött som satan.

Imorse när jag vaknade mådde jag piss igen. Huvet värkte ännu mer än igår och halsen kändes öm och tjock. Under dagen har det blivit bättre, men jag är fortfarande konstig i halsen och har en lite dov huvudvärk hela tiden.
Men trots detta har jag lyckats plugga massor idag. Jag är otroligt nöjd med min insats, men jag behöver göra mer inför morgondagen. Det kommer förhoppningsvis inte ta lika lång tid som allt annat tog idag, jag räknar med ca 45 minuter på den uppgiften. Så det kan bli ganska sent ikväll.
Morgondagen bjuder på skoltid 8-15. Hoppas huvudvärken är borta då....

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Syskonbarn och bra helg

Brorsan ringde i onsdags och berättade att han och barnen skulle till Hällefors då. Så ganska snabbt bestämde jag mig för att åka dit på torsdagen för att passa på att träffa dem. Jag saknar de där ungarna här. E brukar va lite blyg i början, men den här gången var det inga problem alls. Bamsekramar från båda två och vi lekte och busade en stund innan de skulle sova sen. Jag och E fick vara prinsessor och D var en riddare som skulle slåss mot drakar och rädda oss. Lillebror fick agera drake och han gjorde det på ett fantastiskt sätt. =)

På fredagen vaknade jag när storebror kom ner med E under armen och hon hade visst kräkts. Sen somnade de igen och nästa gång kom han ner med henne under armen igen och då hade det hänt så att blöjan inte räckte till riktigt... Så vi blev oroliga för magsjuka. Men sen flöt allt på, hon var glad hela dagen och lekte och busade och verkade inte må dåligt alls. Så hon hade väl ätit nåt...
De skulle bussa tillbaka till Sthlm sen på lördagen. Ringde pappa framåt kvällningen och tydligen hade brorsan fått magsjuka på bussen... =S Inte så vidare trevligt antar jag. Tur att de har toa på de där bussarna iaf. Och sen hade lillebror också fått magsjuka på eftermiddan. Jag verkar ha klarat mig iaf. Skönt!
Hur som helst... resten av helgen har varit riktigt fin. Fick besök av ett gäng utbytesstudenter och faddrar här i fredags. Vi fikade på diverse godsaker och snackade lite skit ett tag. Sen såg jag och Alex Let´s dance och blev upprörda över att Willy fortfarande är kvar... Det är liksom inte roligt längre tycker jag.
Igår blev det en ganska tidig morron med god frukost, sen en tur till IKEA och Bergvik. Där knallade vi runt ett tag tills brandlarmet gick och hela byggnaden utrymdes. Vi tänkte att det kommer ta lång tid innan det är fritt fram att knalla in igen, så vi drog vidare, eftersom vi ändå bara skulle handla lite grejer till mat och så. Fick veta idag att det hade vart nåt sprinklersystem eller liknande som det blivit fel på, men att det samtidigt tydligen hade tagit eld i en papperskorg nånstans där. Aja, det var aldrig nån fara iaf. Men det är lite intressant att se människors spontana reaktioner på en sån där grej faktiskt. Vissa började springa direkt, vissa stannade kvar i affärerna tills personalen sa åt dem att gå ut... ja, ni fattar. Men det hölls lugnt och folk lämnade helt enkelt Bergvik sen. När vi var på väg därifrån kom brandkåren.
Hemma sen så pratade jag med L ganska länge, vilket var himla roligt! Börja smida lite planer för en trip uppöver framåt sommaren. Vore verkligen jättekul att åka dit då. Sen såg vi andra chansen och jag fick psykbryt på att Pernilla gick vidare, jag avskyr den låten faktiskt. Usch...
Idag startade vi med en superfrukost igen. Sen pluggade jag ett tag innan vi tog en liten promenad för att få lite frisk luft i lungorna. Sen lagades underbar kycklinggryta och surkålssoppa samtidigt. Soppan skulle vi ha efter spinningen vi var på ikväll.
Ja... det är väl det som hänt sen i torsdags kan man säga. Mycket, men bara trevliga saker. =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snart ska den användas!

Alex köpte biljetter till Premiären av Alice i Underlandet i Alla-Hjärtans-Dag-present till mig (oss). Snart ska de alltså användas, nämligen imorron. Och det ska bli så roligt! Vi har bara varit på bio en gång ihop förut och då såg vi Avatar. Vi satsar tydligen helt klart på storfilmerna vi... =) Förresten, jag älskade Avatar. På alla sätt. Man fick verkligen en tankeställare om mänskligheten och vårt sätt att bete oss. Visst är vi många som kanske är bättre människor, men människan är fan bra girig... Synd och tragiskt egentligen. Samtidigt älskar jag verkligen kärlekshistorien och alla vackra vyer och... ja allt. Det är faktiskt helt klart den bästa film jag nånsin har sett. Jag försöker tänka på filmer jag sett, men jag hittar ingen bättre i registret och minnet för tillfället.


Nog sagt om det... Jag påbörjade andra delkursen av VT idag. Jag kommer va tvungen att dra igång med pluggandet så fort böckerna landat hemma. Vi har massor att göra, men det verkar riktigt intressant och upplägget är helt annorlunda mot förut. Jag tror det kommer bli en bra kurs. =) Vi ska bl.a. skriva en hemtenta på 6000-7000 ord och så ska vi göra en kunskapsportfölj på ett helt gäng sidor. Så det är bara att komma igång så fort som möjligt.
I helgen var vi på Alex mams 60-årskalas. Supertrevligt, men vi var ju naturligtvis bland de yngsta deltagarna. Vi sjöng en massa tillsammans jag och Alex, och så skålades det hej vilt här och där. Det hade fixats en jättegod buffé med diverse mumsiga saker att smaka på. Svärmor hade fixat och donat massor och det var jättetrevligt. Jag tycker otroligt mycket om min svärmor... =)
Jag vill också lägga till att jag har problem att få till mellanrum mellan styckena ibland, så därför kan det ibland vara skumt upplagt i bloggen...

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()